Milan Kolić za župana, gradonačelnici Krmpotić, Šutić, Rukavina i Škunca

Izvor: Lika online

Županijski odbor HDZ-a donio je jednoglasnu odluku da je kandidat za župana Ličko-senjske županije Milan Kolić.

HDZ je odlučio da će nositelj liste biti Darko Milinović koji jeu KIC-u predstavio sve kandidate za načelnike i gradonačelnike među kojima su se našla poznata stara, ali i neka nova imena.

Kandidat za gradonačelnika glavnog ličkoga grada jest Petar Krmpotić, vlast HDZ-u u Otočcu pokušat će vratiti Branislav Šutić, a u Novalji Aleksej Škunca dok će dugogodišnjeg gradonačelnika Darka Nekića u Senju zamijeniti Sanjin Rukavina, dosadašnji dožupan.

Kandidat za načelnika općine Perušić je Ivica Turić Bećar, za Lovinac Ivan Miletić, Brinje Davor Vičić, u Karlobagu i Plitvičkim jezerima ostaju Ivan Tomljenović i Boris Luketić dok će Ivana Pešuta nakon dva mandata u Udbini zamijeniti Josip Seuček.

– Mi smo u miru i tišini slagali program, slagali kandidate i razgovarali s mnogim ljudima i HDZ je još jednom pokazao snagu okupljajući sve one u ovoj županiji koji žele sudjelovati u radu za boljitak ove županije, započeo je Milinović te najavio da se u kampanji neće baviti političkim protivnicima kao ni prljavom kampanjom.

Kazao je kako treba ostaviti prostor mladim i novim ljudima u općinama i gradovima i „da se plač djeteta čuje još jače na području naše županije“.

– Ponosan sam što sam na čelu HDZ-a koji je već 20 godina pobjednik na svim lokalnim izborima u većini općina, a u županiji uvijek. Cilj nam je pobijediti u svim gradovima i općinama osim u Donjem Lapcu gdje je većinsko srpsko stanovništvo i tamo ćemo ići sa zamjenikom i imat ćemo listu u Vrhovinama, objasnio je.

– Župan Kolić i ja u zadnjih 15-20 godina dijelili smo na razini županije i dobro i zlo. Bili smo zajedno i kada je politički bilo teško ostati zajedno, pa i u privatnim problemima pa su zato moji osjećaji malo drugačiji. Prošli mandat od 4 godine odradio je dobro i vjerujem da će Kole podariti još jednu pobjedu HDZ-u, zaključio je Milinović te dao riječ Koliću.

– Okupiti sve i doći ovdje pred vas nakon 20 godina izvršne vlasti osjetio sam da ipak nisam robot, da je ostalo nešto ljudskosti u meni tako da vam od sveg srca hvala što ste ovdje. Vi ste pokazatelj da je moj rad i rad mojih suradnika prepoznat i da on neće danas ovdje stati već ćemo krenuti dalje kroz sljedeće četiri godine.

Biti na čelu županije bilo je novo iskustvo, iskustvo više razine politike u kojoj sam na jedan način evoluirao u rješavanju problematike i u dobrom i lošem, a to su sve izazovi koji čovjeku daju dodatnu energiju, kazao je aktualni župan.

Zahvalio se na podršci svojoj obitelji svih ovih godina te ukazao na najosnovnije smjernice svog programa.

– Što nam donosi budućnost? Ništa ako nema mladih. Što je nama političarima činiti? Da omogućimo opstanak na ovim područjima i naseljavanje. To nije jednostavno jer da je bi se riješilo. U popisu iz 2011. trend iseljavanja je zaustavljen, no nažalost sada nemamo pokazatelje, ali smo svjesni da toga ima. Treba obnoviti obrazovni sustav, podariti svima kvalitetnu zdravstvenu zaštita, jačati gospodarstvo kroz turizam i izgraditi infrastrukturu, zaključio je Kolić.

Glas Gacke/Iva Vidović Pocrnić

Facebook Komentari