HDZ će u Zvonimirovu gradu, Šibensko-kninskoj županiji i cijeloj Lijepoj Našoj slaviti na lokalnim izborima

Piše: Dražen Prša

U Kninu je održan skup HDZ-a. U dvorani u Domu Hrvatske vojske svečano je obilježena 27. obljetnica osnutka HDZ-a u Zvonimirovu gradu. Gradu u kojem HDZ tradicionalno pobjeđuje, a tako će biti na skorašnjim lokalnim izborima. Ponosno i zajedno, kazano je na skupu.

Okupljenim Kninjankama i Kninjanima, te njihovim brojnim gostima, u govoru se obratio predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković.

Predsjednik Plenković je poručio da će Vlada RH 4. kolovoza, dan uoči obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluje održati sjednicu.

Napomenuo je da je u samo dva mjeseca, otkad je postao premijer, posjetio svih 20 županija u Hrvatskoj i tako pokazao da je Vladi svaki dio države jednako važan.

“To ćemo pokazati i održavanjem sjednice Vlade RH u Kninu 4. kolovoza. U studenom prošle godine održali smo sjednicu Vlade u Vukovaru, potom u veljači u Sisku. Sigurno da je i Knin jedan od gradova koji zavrjeđuje da se i ondje održi sjednica Vlade. Kako proslava Oluje pada u subotu, i datum se idealno poklapa.

Kako je naglasio Plenković, HDZ će i na ovim lokalnim izborima, zahvaljujući kvalitetnim ljudima, opet biti najjača stranka.

“Uvijek mi je drago doći u Knin, a jedan od razloga za to svakako je i Josipa Rimac.

Zadnji put sam ovdje bio prije parlamentarnih izbora, HDZ je u Kninu na njima dobio 58 posto glasova birača. Naša stranka u Kninu ali i u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji i IX. Izbornoj jedinici – najjača je politička opcija.

Kazao je da se ova Vlada bavi bitnim stvarima za hrvatske građane, vezano za gospodarski rast i pozitivne reakcije vodećih svjetskih rejting agencija, istaknuo je da Vlada vodi računa da Hrvatska postane što privlačnije odredište za investitore.

“U Zagrebu smo danas raspravljali i o nacionalnom planu reformi, koji se vrti oko trokuta u kojem su privlačnost Hrvatske za strane investicije, odlučnost u provedbi reformi te fiskalna stabilnost.

Kad nam kreditni rejting iz stabilnog, kako nas ocjenjuju ovih dana, bude narastao u onaj povoljni za investicije – napravit ćemo pravi posao. A u tom smjeru ova Vlada ide, kazao je Plenković.

Predsjednica kninskog (gradskog) HDZ-a Josipa Rimac, koja će se četvrti put kandidirati za gradonačelnicu u svom je govoru okupljenima poručila da to što naša stranka ima svog premijera i svoju Vladu puno znači za razvoj Knina.

“Naš grad nekad je bio najmlađi grad u Hrvatskoj, a daleke 1997. imali smo najviše novorođenih. O Kninu se, kao i području od posebne državne skrbi, prestala brinuti vlada Ivice Račana, a ona SDP-ova iz 2011. gskoro nas je dotukla.

Ova Vlada je naša i projekti koji su se negdje zagubili po ladicama sad će sigurno biti realizirani.

Istaknula je da će Knin pod vodstvom HDZ-a postati baš ono na što je mislio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, kada je nakon pobjede u Oluji na kninskoj tvrđavi ljubio hrvatski barjak.

Posebno se zahvalila utemeljiteljima HDZ-a u Kninu kojima je – kako je izdvojila – bilo najteže osnovati državotvormu stranku u okruženju kakvo je vladalo u gradu početkom 90-ih godina, neposredno pred Domovinski rat.

Prvi čovjek šibensko-kninskog (županijskog) HDZ-a Nediljko Dujić naglasio je da će u svibnju birači podržati Josipu Rimac zato što je ona pokazala i dokazala da zna voditi Knin prema budućnosti.

“Na lokalnim izborima na našim listama ženska kvota bit će ispunjena od Kijeva do Murtera.

Žene su stup hrvatskog društva i kvalitetno znaju voditi i općinu, i grad i državu. Nema kvalitetne alternative HDZ-u, kako u Kninu – tako i u cijeloj Hrvatskoj.

Poštujemo naše partnere i rivale, ali kroz ovih 27 godina činjenice govore, matematika govori – mi imamo najbolje rezultate i najveće uspjehe.

Uoči svečanog obilježavanja 27. obljetnice osnutka HDZ-a stranke u Kninu, članovi Gradskog odbora HDZ-a spomenuli su se u molitvi te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća pokraj Spomenika hrvatske pobjede Oluja ’95 na središnjem kninskom trgu svih onih koji su život položili na Oltar Domovine za hrvatsku slobodu i državnu neovisnost.

Facebook Komentari