HNS tvrdi: HDZ i Most privatizirali su Vladu kao poligon za međusobno sukobljavanje i pokazivanje mišića

Izvor: Dražen Prša

Potaknuti najnovijim nelogičnim ponašanjem koje je Titanik Vlada servirala građanima, ovoga puta u slučaju Agrokor, u kojem Most ima svoj model kojem se potpredsjednica Vlade sa smiješkom izruguje, da bi u sljedećoj situaciji HDZ predstavio svoj model u obliku lex Agrokora, a Most ustvrdio da ne zna o čemu se radi – ukazuje na pravi kaos i zabrinjavajuću razinu sukoba unutar Titanik Vlade, kažu u priopćenju ih HNS-a.

HDZ i Most privatizirali su Vladu kao poligon za međusobno sukobljavanje i pokazivanje mišića. Takva politika sukoba dovodi do ponovnog kaosa i osim što je neodgovorna, krajnje je bezobrazna prema poreznim obveznicima.

Ako tome pridodamo potpunu neusklađenost stavova HDZ-ovih i Mostovih ministara i saborskih zastupnika oko Zakona o državnim arhivima, ne možemo ne zapitati se ima li kraja ovom kaosu?

Ponavljanje već viđenog scenarija i obrasca ponašanja, kakav smo gledali i u slučajevima oko porezne reforme, uvođenja eura, nejasnoća oko modela otkupa INA-e, najave vraćanja vojnog roka, imenovanja, između ostalih, Ružice Vukovac u Vladi – sve to prelazi svaku mjeru pristojnosti i zdravog razuma, kažu u HNS-u.

„Ni godinu dana nakon prvog slučaja koji je završio debaklom Vlade, već sad imamo drugi put da Vlada HDZ-a i Mosta ne funkcionira i to nam svjedoči čitav niz primjera – od ideje o uvođenju eura, toga kako treba promijeniti Zakon o arhivskoj građi, do slučajeva velikih državnih tvrtki poput INA-e. Najnoviji slučaj, radi se o Agrokoru, svjedoči da jedni udaraju u klin, a drugi u ploču. Nisu ih Europska komisija i agencija Moody’s bezveze i bez razloga prozvali za nedostatak rezultata. Potpuna bezidejnost i ponovni kaos u odnosima jasno pokazuju zašto ih nazivamo Titanik Vladom“, rekao je saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh.

Facebook Komentari