Evo o čemu su nešto manje od sat vremena razgovarali Todorić i veliki dobavljači Agrokora, njih četrdesetak

Veliki dobavljači Agrokora, njih 40-ak, i vodstvo tog koncerna u ponedjeljak su u Zagrebu, u upravnoj zgradi Konzuma oko 11 sati započeli razgovore o situaciji u toj najvećoj privatnoj kompaniji u Hrvatskoj. Sastanak je trajao manje od sat vremena.

Sudionici sastanka zgradu Konzuma napustili su već prije podneva, bez ijedne izjave novinarima, ali je zato stiglo priopćenje:

„Danas je u prostorijama Konzuma u Zagrebu održan sastanak Agrokora i tridesetak njegovih dobavljača, kojem je prisustvovao i predsjednik HGK Luka Burilović kao predstavnik srednjih i malih dobavljača s jedne strane te Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna, Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma, Ljerka Puljić, članica NO Agrokora i njihovi suradnici s druge strane.

Cilj sastanka bio je informirati dobavljače o trenutnim aktivnostima Agrokora kao i o daljnjim planovima Koncerna u procesu stabilizacije, vezano uz međusobno poslovanje.

Predsjednik Koncerna upoznao je sudionike sa stanjem u Koncernu i planovima za nastavak poslovanja. Tom prigodom zahvalio je pristunima i svim ostalim dobavljačima, njih oko 6000, koji su u proteklom periodu u obostranoj suradnji davali snažnu podršku Agrokor koncernu.

Na sastanku je izražen stav da je najveći teret stabilizacije Agrokora podnijela sama kompanija, a odmah nakon nje upravo njezini dobavljači.

Potvrđeno je i da će se menadžment kompanije u potpunosti založiti da rokovi plaćanja budu u skladu s onim ugovorenima.

Vezano uz proces restrukturiranja Agrokor koncerna, a kojem su dobavljači dali značajan doprinos, učinit će se sve na zaštiti njihove izloženosti prema Koncernu.
Potvrđen je obostrani interes za nastavak poslovne suradnje s ciljem zajedničkog rasta.

Dobavljači su danas istaknuli da je Agrokor jedan od njihovih najznačajnih partnera te su spremni i dalje dati snažnu podršku u restrukturiranju kompanije, ali isto tako očekuju da će se u tom procesu maksimalno štititi njihovi interesi.

Dogovoreno je da će Agrokor i njegovi dobavljači nastaviti održavati redovitu međusobnu komunikaciju.“

Facebook Komentari