Hebrang se kao građanin opredjeljuje za Brunu Esih i ne očekuje izbacivanje iz HDZ-a

Dugogodišnji HDZ-ovac Andrija Hebrang komentirao je nadolazeće lokalne izbore u Zagrebu.

Bruni Esih ranije je već svojevrsnu potporu dao Zlatko Hasanbegović, a podupire ju i nekoć utjecajni, a danas pasivni HDZ-ovac Andrija Hebrang. Potporu joj je izrazio na promociji knjige novinara Tihomira Dujmovića, a potvrdio je to i za Večernji list.

“Prgomet je službeni kandidat HDZ-a, kojeg su podržala sva stranačka tijela i ja to kao član stranke poštujem. No, kao građanin opredjeljujem se za Brunu Esih jer ona zagovara utvrđivanje istine o komunističkim grobovima, kojih je u Hrvatskoj 960. To se poklapa s mojim dugogodišnjim stavovima i zato je podržavam” – rekao je Hebrang.

On, nastavio je, neće sudjelovati u njezinoj kampanji za zagrebačku gradonačelnicu jer ne sudjeluje ni u jednoj kampanji izvan HDZ-a. Zbog podrške Bruni Esih, Prgometovoj protukandidatkinji, ne očekuje, kaže, nikakve posljedice jer u HDZ-u nije ni na kakvoj funkciji.

Na pitanje koji značaj imaju grobovi komunističkih žrtava na lokalnim izborima koji bi trebali imati fokus na komunalnim temama, Hebrang je rekao da je Esih i saborska zastupnica te da je spektar tema koje ona zagovara širok.

Share This Article