VIDEO Molitelji protiv pobačaja pred šibenskom bolnicom s djecom pjevali, HNS-ovac u tome vidi problem

Molitelji koji pred šibenskom bolnicom prosvjeduju protiv pobačaja, prošle su nedjelje tamo doveli desetak djece iz Pirovca vrtićke dobi i osnovnoškolaca, koji su pozirali s podignutim transparentima inicijative ’40 dana za život’ i pjevali.

Iako Ministarstvo obrazovanja i pravobraniteljica za djecu učestalo posljednjih godina upozoravaju da se djecu ne smije koristiti u dnevno-političke svrhe i koristiti ih kao dekor političkih, marketinških i bilo kakvih drugih kampanja, u šibenskoj inicijativi ’40 dana za život’ ne vide u tome ništa sporno.

“Uz djecu su bili i njihovi roditelji koji su bili suglasni da djeca sudjeluju u našim aktivnostima pred bolnicom. Ja osobno imam četvero djece i redovno ih dovodim na molitvu, smatrajući da djecu imam pravo odgajati onako kako mislim da treba, a to je odgoj po kršćanskom nauku. Prije snimanja pitali smo roditelje je li u redu da ih snimimo i objavimo, na što su svi pristali, a djeca su podigli naše plakate. Bio je to obiteljski događaj na kojem smo pjevali i molili, a ako želite pomolit ćemo se i za vas”, rekla je Vanja Gulam, šibenska voditeljica inicijative ’40 dana za život’ za portal Šibenik.in.

Načelnik Općine Pirovac iz koje su došla djeca, Ivan Gulam, poručuje da je neprimjereno iskorištavati djecu za promoviranje političkih ili ideoloških poruka odraslih.

“To su djeca iz našeg malog crkvenog zbora čiji rad podržavamo i podupiremo, ali korištenje te djece u ovoj prigodi trebalo je izbjeći. Molitelji pred bolnicom imaju pravo izražavati svoje stavove, ali ne smiju za to iskorištavati djecu koja niti znaju o čemu je riječ, niti mogu razumjeti poruke koje odrasli žele odaslati. Smatram to neprimjerenim”, rekao je načelnik Gulam, ujedno i predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) u Pirovcu.

Facebook Komentari