Pripremite se za zamjetnu promjenu vremena. Već u nedjelju oblaci, kiša, evo u kojim dijelovima Hrvatske

Ove je godine proljeće malo pohitalo. Dovoljno je pogledati svijet prirode oko nas.

Neke su vrste cvijeća proljetnica već ocvale, a cvijećem se okitilo raznovrsno drveće. pa i neke voćke. Cvrkut ptica je brojniji, raznovrsniji i glasniji, a mnoge se među njima i gnijezde. Valjda otud i dobro znana pučka mudrost, kako je u proljeće sve ljepše nego u druga doba, piše dnevnik.hr.

Na vremenskim kartama zamjećuje se prisutnost polja povišenog tlaka iznad velikog dijela Sredozemlja, pa i Hrvatske. No, može se uočiti i nadmetanje utjecaja tople ciklone kraj Pirenejskog poluotoka i hladne ciklone u sjeveroistočnoj Europi.

Pripremite se stoga za zamjetnu promjenu vremena. Već u nedjelju oblaci, kiša, sjeverni vjetrovi i hladnoća, pa je u gorju ponovno moguć snijeg.

Bit će pretežno oblačno, a kiše, pljuskova i grmljavine bit će uglavnom na Jadranu, u gorju te unutrašnjosti Dalmacije. Uz zahladnjenje u najvišem gorju može biti susnježice ili snijega.

Poslijepodne nam sa sjevera dolazi razvedravanje. Zapuhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadnjak, a od sredine dana na sjevernom dijelu okrenut će na jaku, na udare i olujnu buru, koja će se do kraja dana proširiti duž cijele obale.

Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, a na moru 10 i 13 °C. Najviša dnevna uglavnom od 8 do 13, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 14 do 18 °C.

U ponedjeljak smirivanje vremena, ali je ujutro moguć mraz. U utorak vedro i mrzlo, premda će dnevna temperatura malo porasti.

Facebook Komentari