VIDEO Terorizam u Londonu: Troje poginulo, napadač likvidiran, deset teško ozlijeđenih

Pucnjava ispred parlamenta u Londonu, napadač koji je policajca ranio nožem je ubijen, dvoje je preminulo, deset osoba je teško ozlijeđeno nakon što ih je pregazio automobil, a policija sve to zasad tretira kao terorizam.

BBC javlja da je policajac u međuvremenu preminuo, tako da je ukupno četvero mrtvih i 20 ozlijeđenih u ovom terorističkom napadu.

daily

_westminster_shooting_earth_624_v2

Muškarac je automobilom prvo pokosio više pješaka na Westminster Bridgeu, a onda se zabio u ogradu na ulazu kompleksa britanskog parlamenta. Potom je, čini se kuhinjskim nožem ozlijedio policajca na ulazu, pa su ga naoružani policajci ustrijelili, javljaju mediji. BBC javlja da je u automobilu koji je pokosio pješake bio još jedan muškarac.

Šef Donjeg doma britanskog parlamenta David Lidington kazao je drugim zastupnicima da je navodnog napadača ustrijelila policija, ali da ne može govoriti o detaljima.

Premijerka Theresa May je odvezena srebrnim Jaguarom za vrijeme pucnjave oko parlamenta, izvor iz Downing Streeta je za BBC potvrdio kako je premijerka Theresa May “OK”.

“Postoje i izvješća o daljnjim nasilnim incidentima u blizini palače Westminster, ali nadam se da kolege sa svih strana će shvatiti da bi bilo u redu od mene da ide u daljnje detalje dok ne dobijemo potvrdu od policije i od doma sigurnosne vlasti o tome što se događa, rekao je Lidington ”

Očevidac, Radoslaw Sikorski, viši suradnik Harvardovom centru za europske studije, objavio video na Twitteru s ozlijeđenima na cesti na Westminster Bridgeu.

On je napisao: “Automobil na Westminster Bridgeu upravo pregazio barem 5 ljudi.”

Politički urednik Press Associationa Andrew Woodcock gledao je sve kroz uredski prozor s pogledom New Palace Yard.

“Čuo sam povike i krikove izvana i pogledao van, skupina možda 40 ili 50 ljudi trčala je od Bridge Street u Parliament Square.

“Izgledalo je kao da bježe od nečega, kad su stigli do policajaca ulazu kompleks parlamenta gdje je i ured premijerke, jedan čovjek je iznenada istrčao iz gomile i u dvorište. Činilo se da drži dugi kuhinjski nož”, kazao je Woodcock.

“Čuo sam pucnjeve, mislim tri, a sljedeća stvar koju sam vidio je da dvije osobe leže na tlu i druge koji pokušavaju pomoći”, rekao je i dodao da je naoružana policija stigla vrlo brzo.

Uskoro opširnije…..

Facebook Komentari