Mrak Taritaš o kandidaturi Brune Esih: Očito je u HDZ-u uzburkano more, tamo je bura, nekakvi oblaci iznad planina…

HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba komentirala je vijest da će se za istu poziciju boriti i Bruna Esih.

“Ja mislim da je dobro i mislim da je dobro da ima što više kandidata i to već neko vrijeme govorim i svaki put ću ponoviti. Grad Zagreb je zaslužio da za prvo mjesto, a to je gradonačelnik ili gradonačelnica, bude puno kandidata i bude jedna zanimljiva borba”, kazala je Mrak Taritaš.

Dotaknula se i stanja u HDZ-u, obzirom na kandidaturu Brune Esih.

“Tamo će biti malo gusto, gospođa Esih je ušla na listi HDZ-a u parlament i nije imala mali broj glasova. Očito je tamo uzburkano more. Tamo je bura, nekakvi oblaci iznad planina pa ćemo vidjeti kako će ta bura završiti”, rekla je Mrak Taritaš.

Upitana što više kandidata znači za nju konkretno, Mrak Taritaš je kazala da treba gledati sve kandidate.

“Već sad je negdje desetak kandidata. Nekakve moje šanse naravno svakog su dana sve bolje i bolje. Kad sam startala i kad smo radili prvu anketu prije dvije godine, ja sam bila na šest posto. Sad sve ankete pokazuju da se pretvaram u prvo lice promjene, što sam htjela i biti i učinit ću sve da tome zaista tako i bude, jer mislim da su građani Grada Zagreba zaslužili imati jedan drugačiji način upravljanja gradom. To želim svim svojim sugrađanima i sugrađankama, to želim i sebi i svima oko mene”, rekla je Mrak Taritaš.

Dotaknuvši se inicijative Zagreb je NAŠ!, HNS-ova je kandidatkinja rekla da njihovo pojavljivanje za nju nije nikakva otegotna okolnost. “Dobro je da se ukazuje na niz problema koji su u Gradu Zagrebu. Mi smo se nekako uljuljkali u priču da imamo gradonačelnika. Izbori su bili formalnost. Ovo se sad pokazuje da je jedna ozbiljna bitka i sve ono o čemu govorimo u kampanji, sve što je loše u Gradu Zagrebu isplivava na površinu i to je dobro”, rekla je Mrak Taritaš.

Upitana može li Drago Prgomet na neki način njoj pomrsiti planove, Mrak Taritaš je kazala da je dobro da se pojavljuje što više uljuđenih osoba, ljudi koji nisu bezobrazni i bahati, i da se daje druga slika politike. “Gospodin Prgomet i ja idemo prema različitim biračima i ima mjesta i za njega i za mene i ne vidim da će se tu pomrsiti bilo kakvi računi. Računi su sljedeći: Hajdemo mi ponuditi promjenu u Gradu Zagrebu, hajdemo izabrati nekoga tko može napraviti tu ponudi i hajdemo konačno u gradu Zagrebu imati promjenu”, rekla je Mrak Taritaš.

Esih: Da, moja kandidatura šteti političkim procesima u HDZ-u, a očekujem da me to biračko tijelo podrži

Facebook Komentari