Državni tajnik Milas s predsjednicima županijskih vlada s hrvatskom većinom

Piše: Dražen Prša

Državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, od danas je u trodnevnom radnom posjetu Bosni i Hercegovini, tijekom kojeg će se susresti s predstavnicima Hrvata iz gospodarskog, kulturnog, društvenog, vjerskog i političkog života.

Prvi radni sastanak državni tajnik Milas održao je u Mostaru gdje se susreo s predsjednicima vlada županija s hrvatskom većinom: dr. sc. Nevenkom Hercegom, Zdenkom Ćosićem i Marijanom Klaićem, te predstavnicima Ureda predsjednika Hercegbosanske županije Draška Dalića.

Tijekom sastanka istaknuta je dobra suradnja Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i županija s hrvatskom većinom.

Na osobit način razgovarano je o potpori Ureda europskom putu Bosne i Hercegovine i načinima na koje iskustvom i znanjem može pomoći županijama u ispunjavanju obveza koje stoje na tom putu.

Istaknuto je kako će Ured nastaviti podupirati brojne projekte u suradnji sa županijama i općinama u kojima Hrvati žive s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i zaustavljanja trenda odlazaka, posebice mladih.

Predsjednik Herceg, ujedno i predsjednik Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH, u osobno i u ime kolega predsjednika Vlada, zahvalio je državnom tajniku Milasu na posjetu i svemu što Ured čini pružajući potporu Hrvatima u BiH.

zvonko milas BIH

Tijekom boravka u Hercegovačko-neretvanskoj županiji državni tajnik Milas nazočio je svečanom otvorenju međunarodne kulturne manifestacije 19. Dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2017. gdje je primio Kristalnu maticu s imenom pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja – priznanja koju Predsjedništvo Matice hrvatske Mostar dodjeljuje zaslužim pojedincima i ustanovama koji svojom potporom na najbolji način skrbe o Mostarskom proljeću.

Facebook Komentari