VIDEO U Zagrebu u petak nastupa ponajbolji tribute band kultne grupe The Doors – Cassandra at the Well

Tko voli Doorse, doći će na svoje u petak navečer u zagrebačkom klubu Boogaloo kada nastupa ponajbolji tribute band te grupe.

Cassandra at the Well je osnovan 2013. godine iz želje za sviranjem glazbe benda The Doors, kažu članovi grupe.

Cassandra doors

Od samog početka, bend ima ideju da glazbu The Doorsa odsvira što vjernije originalu, ali i da raznim improvizacijama stavi naglasak na poetske slike prisutne kako u tekstovima poznatih pjesama The Doorsa, tako i u njihovim glazbenim djelima koja su tijekom godina bila manje eksponirana široj publici.

Upravo u tim djelima, poput recitala Jima Morrisona, bend pronalazi pozadinu stvaralaštva The Doorsa koju odlučuju ukomponirati u svoj nastup i dati novi karakter njihovoj glazbi.

Nakon intenzivnog perioda probi i priprema, zbog svog pristupa, bend nakon samo nekoliko nastupa po svim značajnijim zagrebačkim klubovima, a i šire, prepoznaju fanovi Doorsa.

1_18
Tehničke karakteristike samih prostora otvorile su mogućnosti koje je bend oduvijek htio iskoristiti, a to su u prvom redu svjetlosni efekti s kojima se želi dočarati dramske aspekte glazbe. Duh nastupa uživo The Doorsa također je vrlo prepoznatljiv i Cassandra at the Well želi uhvatiti te specifične trenutke koji se mogu čuti na brojnim bootleg izdanjima koncerata.

Iako pjesme The Doorsa često imaju formu uobičajenog radijskog hita, u njima se krije specifična svijest o svijetu i zavodljivi te kaotični momenti koje Cassandra at the Well želi prikazati u njihovom punom intenzitetu te čak i zakoračiti dalje od tih granica. Za ovakvim pristupom Doorsima publika je cijelo vrijeme pokazivala rastući interes, sudjelujući u više navrata i aktivno na pozornici kao dio cjelokupnog performansa.

Prostori u kojima se odvijaju nastupi Cassandre at the Well vrlo su često inspiracija bendu za koncipiranje nastupa koji bi prikazali određenu dimenziju glazbe.
Koncertni prostor Boogaloo tako je jedan od njih i na 50. godišnjicu objavljivanja prvog albuma The Doorsa Cassandra at the Well odsvirat će album u cijelosti, a u sklopu samog performansa očekujte i ritualne trenutke koji se skrivaju u svijetu glazbe The Doorsa.

Facebook Komentari