VIDEO Prgomet o utrci za gradonačelnika: Ni Plenković nije imao podršku desnih portala pa je pobijedio na izborima

Drago Prgomet je iznenada, nakon dugog odbijanja, postao kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba.

Prgomet je siguran u svoj uspjeh na lokalnim izborima, iako je na početku odbijao kandidaturu, kazao je u studiju 24sata.

– Moja odluka je bila vezana uz jasan stav gradskog odbora – kazao je i dodao da ima dobrih devet tjedana za kampanju.

Prgomet kaže da od Mikulića nikad nije čuo želju za kandidaturom i da je podržao Plenkovićev prijedlog da se Prgomet kandidira.

– Bandić dugo vodi grad, ima jaku mrežu, interesnu i društvenu – kaže i dodaje da do sad zagrebački gradonačelnik niti nije imao pravu konkurenciju.

– Nastavit će se politika HDZ-a, preslikati se na Zagreb – kaže.

HDZ je još u koaliciji s Bandićevom strankom.

– Takve situacije imate u cijeloj Hrvatskoj. Takva je situacija s Mostom – kaže Prgomet.

– S kim god budemo koalirali nakon izbora sve će biti transparentno u Gradskoj skupštini – najavljuje Prgomet.

– Naš cilj je osvojiti mjesto gradonačelnika. Dobri smo, stranka je jaka. HDZ je HDZ – kaže Prgomet i dodaje da koalicija s SDP-om nije moguća, a o drugim koalicijama će pričati nakon izbora.

– Ja sam otvoren. Nema ništa ispod žita. To je problem Grada Zagreba, zatvorenost, netransparentnost, nepotizam – kaže Prgomet.
– Jedna od najvećih vrijednosti ove Vlade je politička stabilnost – rekao je Prgomet.

– Sačuvali smo stabilnost u gradu. Nismo igrali podlo. Ne bojimo se Bandića, no nećemo pristati na njegove pokušaje promjene Statuta – kaže Prgomet. Inače, Bandić je predložio promjenu Statuta Grada Zagreba u kojem predlaže uvođenje zastupnika nacionalnih manjina u Gradsku skupštinu.

– Za HDZ je to apsolutno neprihvatljivo – kaže Prgomet koji smatra da bi to stvorilo razdor među građanima.

– HDZ temelji svoja načela na poštivanju časti i čovjeka – kaže Prgomet i dodaje da njegova stranka ne temelji svoj program na vjeri te tvrdi da u HDZ-u ima i članova liberalnijih stavova.

– Bruna Esih je u Sabor ušla na listi HDZ-a, na izbore je odlučila ići s drugom političkom opcijom – kaže o svojoj izglednoj desnoj protukandidatkinji za koju kaže da je veliki pobornik Markićkine udruge ‘U ime obitelji’.

Prgomet je na novinarsko pitanje o slaboj podršci desnih portala odgovorio kako ni Andrej “Plenković nije imao podršku desnih, nekih desnih portala pa je pobijedio”.

Iznenadit ćete se kako neki desni portali podržavaju neke koji su sve samo ne desno, ocijenio je Prgomet.

– Ja neću biti saborski zastupnik, ali budem li samo član skupštine, neću biti i jedno i drugo. Posvetit ću se radu Skupštine – rekao je Prgomet i dodao da njegov angažman nije fiktivni.

– Andrija Mikulić je predsjednik gradskog odbora stranke, jučer smo imali sastanak na kojem smo ugrubo dogovorili detalje kampanje, on će sudjelovati u toj kampanji – kaže HDZ-ovac da neće biti problema u gradskoj organizaciji ako dođe na čelo Grada.

Prgomet kaže da želi biti gradonačelnik jer voli brinuti za ljude koji mu kažu da je ‘dobar dečko’.

– Drago Prgomet je poznat u Zagrebu. Svi znaju gdje je rođen, u kakvoj obitelji je odrastao, što sam radio u ratu od prvog dana, kakav sam kao liječnik – kaže Prgomet za samog sebe i dodaje da će ljudi sami procijeniti hoće li biti dobar kandidat za Zagreb.

Prgomet obećava da će HDZ mijenjati prirez.

– Rješavat ćemo aktualne probleme. Prometna zagušenost. Zagreb mora dobiti dva mosta – kaže Prgomet i ubacuje kako Novi Zagreb treba bolnicu, a zagrebački kafići terase. U vrtiće planira uvesti popodnevnu smjenu, a u škole popodnevni odmor.

– Na prvom mjestu briga za ljude – zaključuje Prgomet.

Facebook Komentari