Kolika je bol Vukovarke koja čeka 26 godina svoga sina? Senzibilizirati europsku javnost i iz nje izbaciti bilo kakvo strančarenje

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić sudjelovao je danas u Europskom parlamentu na Konferenciji „Rasvjetljavanje istine o nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu”

[KOLIKA JE BOL MAJKE KOJA ČEKA POVRATAK SINA NAKON 26 GODINA]

Možete li zamisliti uznemirenost majke čije dijete kasni samo pola sata iz škole, a kolika je bol majke koja čeka sina da joj se vrati nakon 26 godina, kaže vukovarska majka koja još traga za svojim sinom i suprugom. To je jedno od potresnih svjedočanstava koje sam danas čuo sudjelujući u Bruxellesu u Europskom parlamentu na Konferenciji „Rasvjetljavanje istine o nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu”.

Za ovu temu treba senzibilizirati europsku javnost i iz nje izbaciti politiku i bilo kakvo strančarenje. I zato mi je iznimno važno što se o tome danas govorilo i u srcu Europe.

Sve države članice EU-a, kao i one koje to žele postati moraju sudjelovati u rješavanju tog problema. To mora biti univerzalno, civilizacijsko pitanje, civilizacijski iskorak i standard.

Svaka žrtva mora naći svoj smiraj, isto tako i njihove obitelji bez obzira na nacionalnu, vjersku ili rasnu pripadnost. Svaka majka, supruga ili sestra, svako dijete mora znati gdje su završili njihovi najmiliji i gdje će zapaliti svijeću. Hrvatska je dužna svakoj žrtvi omogućiti dostojanstven pokop i da konačno pronađu mir!, napisao je Brkić.

Prije Konferencije Brkić je ocijenio kako je to “prigoda da u srcu Europe upoznamo i europske institucije s istinom i ponovno govorimo o problemu da je još uvijek nepoznata sudbina više od 1500 osoba te mjesto ukopa posmrtnih ostataka više od 400 smrtno stradalih osoba”.

Facebook Komentari