Lino Červar: Bilo bi bahato reći s moje strane da ćemo u finale, ali…

Povratnik na izborničku klupu hrvatske rukometne reprezentacije, legendarni Lino Červar za N1 je otkrio svoje prve poteze nakon ponovnog preuzimanja kormila Kauboja.

Koji će biti vaši prvi potezi?

Prvi bi trebao biti da vratim samopouzdanje igračima, malo je narušeno. Pokazuju mi to neki rezultati. Moram uvjeriti igrače da mogu napraviti mnogo više. Ali kako? U sinergiji sa suigračima. Nitko me ne može uvjeriti da jedan igrač može napraviti više nego kad je u sinergiji s ostalima. Moramo reafirmirati  tim. Kažu da je samopouzdnje mjera onoga što moramo napraviti. Mormo psihički podići ekipu i približiti im taj izazov. Predstavljati domovinu na Europskom prvenstvu je privilegija. Neka to iskoriste. Neka razmišljaju o igri, radu, da slušaju, da budu lojalni taktički i da treniraju u klubu, a ne samo u reprezentaciji. Vrijeme nam nije saveznik. Neka ne idu odmah u kafiće i kućama nego neka rade na svojim slabostima i ostanu malo duže nakon treninga. Ako uživamo sve nam je izvedivo.

Nekih padova u igri je bilo na prijašnjim natjecanjima. Kako to spriječiti?

Ne vjerujem da je trener htio da takav pad bude. Ali desi se. Treba stalno dovesti igrača u stresne situacije da se s tim znaju nositi – s pritiskom protivnika i publike, tako da im samopuzdanje ojača.

Vraćate se vi, vraća li se i finale?

Bilo bi bahato to reći s moje strane. Moramo svi zajedno doći u finale – igrači struka, logistika. Moramo raditi kao tim i onda je rezultat blizu. Moram igrače uvjeriti da radimo posao koji volimo i želimo ići u istom pravcu.

Možete li reći neka imena vaših pomoćnika?

Sada moram dovesti ljude koji se s tim mogu nositi. Pokušat ću napraviti najbolji odabir, ali nikad ne možeš biti 100 posto siguran, ali imam iskrene namjere jer previše volim rukomet da bih radio po nekim naklonostima. Treba te trenere prepoznati koji će tu lijepu rukometnu priču nastaviti.

Facebook Komentari