Šef kluba HDZ-a u Saboru Branko Bačić ne zna ništa o kandidaturi Brune Esih, evo što kaže je li to opasno

Šef kluba HDZ-a u Saboru Branko Bačić komentirao je u razgovoru za N1 kandidaturu Drage Prgometa na lokalnim izborima. Upitan je kako je odlučeno da on ide u utrku za gradonačelnika Zagreba.

Naveo je da je to bila jednoglasna odluka Gradskog odbora.

“Prgomet je osoba koja je dugo u HDZ-u, u svojoj profesionalnoj i političkoj karijeri je etabliran i prepoznat u društvu. On je predsjednik kluba zastupnika u Sabora, pa time i logičan izbor”, kazao je.

Upitan je je li to bio prijedlog premijera Plenkovića.

“Predsjednik Plenković je u nekoliko navrata razgovarao s Prgometom. Cijeneći njegov doprinos i ulogu te dosadašnji rad kao profesora i doktora u Zagrebu na klinici Rebro i profesionalni put je o tome razgovarao s njim, ali svakako je svoj stav iznio i GO HDZ-a”; kazao je Bačić.

No, Mikulić je isto imao ambicije.

“Pa, g. Mikulić je predsjednik GO-a i rezultati HDZ-a su na prošlim parlamentarnim izborima, predsjedničkim i inače imaju trend rasta. On je bio na raspolaganju, ali u brojnim razgovorima s njim nisam primijetio da on uvjetuje ili traži poziciju kandidata za gradonačelnika. I ovih dana sam razgovara i on čvrsto stoji iza kandidature Prgometa”, kazao je Bačić.

Upitan je je li kandidatura Brune Esih opasna za HDZ.

“Gospođa je članica kluba zastupnika, iako nije u stranci. Nisam o tome s njom razgovarao. Ako do toga dođe, očekujem da će me upoznati s tim. Rejting stranke u Zagrebu je vrlo visok – na parlamentarnim izborima je išla iznad 31 posto u prvoj jedinici… Ne bih spekulirao o tome što čitam u medijima, vjerujem da će me gospođa Esih obavijestiti na vrijeme, kao i u stabilnost našeg biračkog tijela”, kazao je dodajući da ne vjeruje da će to ugroziti rejting HDZ-a.

Budući da HDZ-ov Zlatko Hasanbegović nije došao na glasanje o kandidatu za Zagreb, premda je dio lokalne GO HDZ-a, upitan je strahuje li se u HDZ-u da će podržati Esih.

“Nisam razgovarao s njim o toj situaciji. Za mene su to spekulacije i ne mogu to komentirati. Mislim, zapravo, siguran sam da je g. Hasanbegović vrlo korektan u postupanju u Saboru, radi u klubu, dogovaramo se o svim točkama za koje je zainteresiran, dobro surađujemo,

“On je član HDZ-a, saborski zastupnik u HDZ-ovom klubu. Ne mogu spekulirati o njegovom budućem statusu”, zaključio je Bačić.

Facebook Komentari