Iz HGK kritike zbog povećanja cestarina, evo kako će se to zapravo preliti na leđa građana, a ne voze se autocestom

Povećanje cijena cestarina komentirali su u HGK.

Potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj:

Povećanje cijena cestarina predstavlja dodatni udar na prijevoznike i ono će se u konačnici preliti najviše na građane. Korisnici usluga, tj. naručitelji prijevoza, jedini su na koje prijevoznici mogu prebaciti povećane troškove, stoga će i doći do podizanja cijena proizvoda i usluga te će nam svima rasti životni troškovi.

Cijena goriva u posljednjih je godinu dana porasla dvadesetak posto, a s povećanjem cijene cestarina od pet posto (tj. u sezoni još dodatnih deset posto), ukupni će troškovi prijevoza porasti za pet do deset posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Drugim riječima, ovo je samo nastavak trenda povećanja troškova prijevoza.

Autobusni prijevoz putnika u turističkoj se sezoni većinom događa na autocestama pa će trošak autobusa povećanjem cestarine od 15% porasti, npr. između Zagreba i Splita, otprilike 60 kuna. U odnosu na prosječnu popunjenost od 50%, svaka će karta poskupjeti za dvije do tri kune.

Ova odluka nikako ne ide u prilog povećanju sigurnosti ukupnog prometa na cestama jer, umjesto da se veći dio prijevoza realizira na autocestama, ovime se dodatno potiče prijevoznike na korištenje neprikladne alternativne ceste bez naplate. Pritom se prijevoz tereta i putnika događa sporije, uz smanjenu sigurnost te uništavanje državnih cesta.

Predsjednik Udruženja cestovnoga teretnog prometa HGK Darko Vukadinović:

Prijevoznici su iznenađeni ovakvom odlukom jer im je bilo obećano da se neće povećavati cijena cestarina koje su ionako među većima u Europi, nego da će se restrukturiranjem državnih koncesionara i novim modelima naplate na autocestama u RH pokušati optimizirati njihovo poslovanje.

Facebook Komentari