Stanje s MiG-ovima zabrinjavajuće, prizemljeno ono što je neispravno, ako želimo biti država, treba reagirati odmah

Stanje s MiG-ovima zabrinjavajuće, prizemljeno ono što je neispravno, sigurnost pilota je na prvom mjestu, rekao je ministar obrane Damir Krstičević prije sjednice Vlade.

“Što se tiče MiG-ova, stanje je zabrinjavajuće. Znate da imamo hrvatske pilote i i da su oni sjajni ljudi, odlično rade svoj posao. Možete samo zamisliti kako je tim ljudima svaki dan kada trebaju ući u MiG i izvršiti svoje zadaće, a ne znaju hoće li sletjeti. Treba li nam još jedan slučaj kojeg smo imali, da nam avion padne, pilot pogine ili da, s druge strane, taj MiG padne na neko naseljeno mjesto”, rekao je ministar i dodao kako misli da svi imaju odgovornost.

Već sam dao zahtjev Vladi, kao i struka, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, da nam treba ta sposobnopst air-policinga – jedna eksadrila, deset jednosjeda, dva dvosjeda. Sada je na Vladi da nađemo način da otvorimo proces i konačno ne odgađamo tu odluku”, rekao je Krstičević.

Krstičević je rekao da je već davno prošao rok za kupnju zrakoplova, ako želimo biti država i da nas drugi smatraju državom.

“To su riješile sve europske države – Češka, Mađarska, Rumunjska, a ove godine rješavaju Slovačka i Bugarska. Mislim da je vrijeme i da naša Hrvatska u korist budućnosti i odgovornosti prema budućnosti to riješi. Novci su uvijek problem, ali ne trebamo to gledati samo kao trošak, već i kao investiciju”, rekao je Krstičević.

Facebook Komentari