Predsjednica RH kritizirala DORH zbog afere MiG-ovi, evo što ne može vjerovati

Ad

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala je slučaj remonta MIG-ova i otkrila je li ugrožena nacionalna sigurnost.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je da je dobila izvještaj načelnika Glavnog stožera, generala Milana Šundova o stanju u ratnom zrakoplovstvu.

“Dobila sam izvješće, ali ga još nisam uspjela detaljno pročitati. Danas popodne ćemo načelnik i ja razgovarati u četiri oka, odnosno s našim timom. Ono što sam vidjela letimično u izvješću koje je stiglo prilično je zabrinjavajuće”, rekla je predsjednica.

Trebamo li biti zabrinuti za nacionalnu sigurnost?

“Ne, ne, ne, za sada su četiri MIG-a ispravna, imamo dva borbena dvojca, možemo izvršavati NATO i ostale zadaće, redarstveni nadzor u zraku, međutim, nažalost, to ne može biti dugoročno rješenje. Trebamo razmišljati o rješenjima kako premostiti dok Hrvatska ne nabavi novu eksadrilu borbenih zrakoplova”, objašnjava Grabar Kitarović i dodaje kako sada doista ne može govoriti o detaljima.

“O tome treba razgovarati s Vladom Republike Hrvatske, s premijerom. Mislim da ćemo uskoro imati sjednicu Vijeće za obranu gdje ćemo raspraviti o svim aspektima. Nemojte biti zabrinuti za sigurnost. I meni je isto tako prva briga, naravno, životi naših pilota i naših građana na zemlji i u skladu s tim ćemo donijeti odluke”, rekla je predsjednica.

I dalje čekate rezultate istrage za koju ste već prozivali Državno dovjetništvo da nije obavilo posao?

“Da, jednostavno ne mogu vjerovati da se to događalo, da je takvo stanje s tim MIG-ovima, a da baš nitko nije znao osim ove dvojice gospode koji su trenutno predmet istrage”, rekla je predsjednica i dodala kako je na Državnom odvjetništvu i pravosudnim organima da utvrdi tko je odgovoran.

Podsjetimo, predsjednica je nedavno javno zatražila detaljniju istragu oko nabave i remonta MiG-ova. Najveći problem su kvarovi koji se često pojavljuju na avionima remontiranim u Ukrajini.

Facebook Komentari