Gabi Novak i Matija Dedić ne daju Arsenovu pjesmu za kampanju protiv pobačaja

Peticija za zabranu pobačaja koju je pokrenuo pokret ProLife mogla bi se naći u neugodnoj situaciji upotrijebe li poznatu pjesmu Arsena Dedića i Drage Britvića “Kad se male ruke slože”.

Naime, Gabi Novak i Matija Dedić su, kao nasljednici i nositelji autorskih prava, protiv upotrebe popularne pjesme u kampanji kojom katolički konzervativci žele utjecati na saborske zastupnike na donošenje odluke o pobačaju, piše Jutarnji list.

Prvi korak ProLife inicijative je peticija koja će se potpisivati do Uskrsa, a pokretač projekta je Vice Batarelo, koji je na društvenim mrežama najavio da jednu od najpopularnijih dječjih pjesama želi iskoristiti u kampanji.

“Nakon što je grupa školske djece glasno i veselo pjevajući ‘Kad se male ruke slože’ prolazila blizu Ustavnog suda na trgu Sv. Marka dok smo 2. 3. 2017. za medije komentirali ustavnu odluku i objavili prikupljanje nacionalne peticije za nerođenu djecu, ova pjesma je nekako postala neslužbena himna kampanje ‘Imam pravo živjeti’. Ne možemo je prestati fućkati. Ova kampanja je o djeci i za djecu, onoj nerođenoj i rođenoj”, napisao je Vice Batarelo na Facebooku i stavio video iz filma “Vlak u snijegu”, gdje djeca pjevaju “Kad se male ruke slože”.

Facebook Komentari