Drago Munjiza, bivši predsjednik Uprave Konzuma: Agrokor je bitnija kompanija od Ine, ona je već izgubljena

Najveću našu kompaniju Agrokor pritisnuli su dugovi, koje vjerojatno neće moći otplatiti. Koliko duguje državi, nitko ne želi reći. Procjenjuje se da Rusi preko Sberbanke i VTB banke drže oko milijardu 300 milijuna eura, od ukupno tri milijarde 400 milijuna eura Agrokorova duga.

Gostujući u Temi dana na HTV-u Drago Munjiza, bivši predsjednik Uprave Konzuma, a sada konzultant, izjavio je kako je Agrokor tvrtka za koju se vrijedi boriti. To je kompanija s 40 tisuća izvrsih ljudi i jakim brendom. Kad pridodamo i zaposlene kod dobavljača, možemo reći da o toj tvrtki ovisi preko 100 tisuća ljudi, istaknuo je Munjiza. Prema njegovu mišljenju, Agrokor je bitnija kompanija od Ine jer je, kaže, Ina već izgubljena.

Ispred Agrokorovog Sindikata zaposlenih u poljoprivredi za Temu dana govorio je njegov predsjednik Denis Paradiš. Mišljenja je da tvrtki treba dati podršku u restrukturiranju ili na nake druge načine. Postoji opći cilj gdje Vlada može učiniti puno i naravno da bi trebala, dodao je.

Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske, rekla je kako radnici žele raditi i očekuju budućnost u toj tvrtki. Vjeruje da rješenje postoji i da do njega treba što prije doći.

Facebook Komentari