Bez dlake na cjedilu Robert Labrović : Dobro je biti računovođa svoga puta ?

Piše: Robert Labrović

Da je dobro biti računovođa pokazuje još jedna informacija sa ulica grada Otočca, piše tvloki.com.

Kako neslužbeno doznajemo, dugogodišnja djelatnica i direktorica gradskog poduzeća „Komunalac” Marina Legčević otrgnula se iz zagrljaja političke stranke HSS-a koju u Otočcu vodi Slaven Prpić i uputila se prema HDZ-u.

Da li da ostane na čelu poduzeća ili na čelu računovodstva tog istog poduzeća? Ovo drugo bi bilo bolje tko zna bude se čulo i vidilo.

Koliko je u stvari dobro bilo voditi računovodstvo jednog poduzeća govori i činjenica da političari odlaze, direktori prolaze ali u računovodstvu se ostaje. Pitamo se ponekad zašto? Mora da čari velikih brojki i tajni dobro dođu pred lokalne izbore.

Lokalni izbori su pred vratima, mnogi već sada kalkuliraju kuda, što i kako. Naravno, ne svi i većina čast onima koje politika ne zanima nego određena manjina ali ima ih mislimo na one koji rade u državnim, gradskim i općinskim institucijama.
Nije im lako.

Mnogi se pitaju kuda i kako već sada sada evo petog mjeseca?

Ostati, ne ostati, kome se prikloniti, biti ili ne biti pitanje je sad? Tako je to svake četri godine, a i treba razumjeti takve osobe kada ovisiš o politici koja te unaprijedi ali možda i unazadi ili jednostavnim riječnikom postavi te pa te makne.

To vam je, u stvari, kao svima nama poznata igra šaha koju igraju dva igrača i naravno u početku svake igre većinom ispadaju oni iz prvih redova, pijuni, malo teže se dođe do drugih redova ali i tamo netko padne a nađe se tu i neki savjetnik koji upre prstom, iz tko zna kojih razloga, u nekoga tko ga možda taj dan nije pozdravio na ulici ili mu je antipatičan ili nešto treće, odnese, pomakne, šutne, izbriše taj savjetnik nekoga ni krivog ni dužnog jer nije mu se sviđao.

Bilo kako bilo to postaje normalno, kalkulacije su normalne i ne treba ljudima zamjeriti. Svatko u političkoj križaljci ima pravo tražiti svoj put. Bolje i tako nego završiti na Zavodu za zapošljavanje jer svi znamo da život nije lak i treba preživjeti dan, mjesec, treba preživjeti četiri godine do slijedećih lokalnih izbora.

Voditi financije u nekom gradskom poduzeću je vrlo odgovoran i zahtjevan posao, tu se barata milijunima, uplate, isplate, naknade, javni natječaji, prezentacije, marende, putovanja, da ne nabrajamo dalje i dalje i daljee………
Treba to sve izdržati i imati u malom prstu u glavi, bilježnici, računalu..

Uglavnom, to je život i ljudi su se kroz povijest uvijek snalazili. Kako god, bit će tu još puno kalkulacija, neprespavanih noći, kajanja, plakanja, iskupljivanja i moljakanja, snađi se tko se snaći može, piše na internet portalu TV Loki (Robert Labrović)

Dobro je biti računovođa svoga puta?

Facebook Komentari