Posjet Pernara Maruševcu dobio epilog: Ravnateljica izvijestila MUP i Pravobraniteljicu za djecu

O jučerašnjem posjetu Ivana Pernara Srednoj školi u Maruševcu se oglasila i ravnateljica škole koja kaže kako je tek nakon nastave primila obavijest da je Pernar viđen na školskom imanju, te je tom prilikom upozorila dežurne odgajatelje o dojavi i zamolila ih da obrate pažnju na sigurnost učenika, javlja evarazdin.hr.

Ravnateljica Đurđica Garvanović-Porobija u svom priopćenju dalje nastavlja kako je Pernar okupio skupinu učenika na travnjaku ispred škole, s njima je razgovarao i slikao se mobitelom, no budući da se radi o većini maloljetnih učenika, a i bez odobrenja Škole i roditelja, odgajatelj je upozorio Pernara da to ne čini.

– Kada je Pernar uključio, a pritom se oglušujući na zahtjev odgajatelja, izravni fb – prijenos, odgajatelj je tada ispružio ruku prema mobitelu, što se moglo protumačiti kao da će ga uzeti ili kao da želi zaštiti učenike, ali ga nije ni dodirnuo – rekla je ravnateljica.

U priopćenju potom stoji kako je uslijed toga ravnateljica stigla na mjesto događanja, koja je Pernaru poručila kako je dobro došao kao osoba, no kao saborski zastupnik i političar se trebao najaviti, na što je pak Pernar odgovorio da ju je pokušao naći, ali nije uspio te da je sve na kraju završilo mirno, javlja evarazdin.hr.

Škola je provela potrebne mjere sigurnosti

Ono što je, vjerujemo, ravnateljicu i potaknulo da napiše priopćenje jest činjenica što su potom na Facebook statusu Ivana Pernara osvanule, prema njenim riječima, netočne tvrdnje o odgajatelju Robertu Rakamariću da je svećenik, da je nasrnuo fizički na saborskog zastupnika, te da je ‘psihijatrijski slučaj’ što su mediji prenijeli i time je nanijeta šteta odgajatelju i čitavoj školi, piše evarazdin.hr.

– Naša je škola provela potrebne mjere sigurnosti te je glavni ulaz bio zaključan sve vrijeme otkad je naputak o neovlaštenom ulasku u prostore Škole došao od strane Ministarstva odgoja i obrazovanja, a o događaju upravo izvješćujemo pravobraniteljicu za djecu i MUP. Nadamo se da će i naš slučaj upozoriti nadležne službe o pokušaju iskorištavanja djece i mladih u političke svrhe te da će i Pernar shvatiti kako postoje legitimni i pozitivni pristupi u odnosima s ustanovama i drugim osobama. – zaključuje ravnateljica u svom priopćenju.

Pernar je jučer prenio svoje dojmove iz Maruševca.

Ovo je bolesnik Robert Rakamarić koji me pred djecom napao pred Srednjom školom u Maruševcu i pokušao mi istrgnuti mobitel iz ruke, pritom je tjerao učenike nazad u školu iako im je nastava već završila.
Čovjek je inače adventistički svećenik i odgajatelj tamo. Pretpostavljam da je čovjek poremećen u toj mjeri da ne shvaća da je takvo ponašanje neprihvatljivo i prema učenicima, a kamo li prema saborskom zastupniku kojem ni policija ne smije uzeti mobitel iz ruke.
U niti jednoj državnoj školi nisam doživio da se ijedan zaposlenik na takav način ponašao prema meni, tip je zreo za psihijatriju
, napisao je Pernar.

Odkud adventističkom svećeniku Robertu Rakamariću pravo da mi pokuša oduzeti mobitel iz ruke?
Žalosno je što 24sata prenose lažnu informaciju da je ravnateljica prekinula moj razgovor s učenicima, to nije istina, ravnateljica je došla, rukovala se, razmijenili smo par riječi i otišla je dalje svojim putem. Tu lažnu informaciju plasirao je “novinar” Željko Porobija, zašto, ne znam. Svjedoci koji mogu potvrditi što se dogodilo su učenici s kojima sam se slikao u Maruševcu i na čiji poziv sam na kraju krajeva i došao u posjet.
Žao mi je što je Rakamarić na ovakav način odlučio osigurati medijski prostor školi u kojoj je zaposlen, ali njegovo ponašanje više nije pitanje za mene nego za njegove nadređene. Ja sam s tim primitivcem završio,
napisao je Pernar u kasnijem postu.

Facebook Komentari