Mikulić neće biti kandidat za gradonačelnika Zagreba, Bruna Esih hoće, ali ne za HDZ, evo tko se spominje kao opcija

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić neće se kandidirati za gradonačelnika Zagreba, a HDZ-ov kandidat neće biti niti Bruna Esih, doznaje Hrvatska danas iz izvora bliskih HDZ-u.

Već se danima kalkulira o tome tko će biti kandidat po članstvu najveće hrvatske stranke, ali osim medijskih napisa, do sada ništa službeno iz HDZ-a nije izišlo.

Kako je prije desetak dana pisao Večernji list, HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić odbila je ponudu Andreja Plenkovića da bude njihova kandidatkinja na lokalnim izborima. Kako se dalje navodi, ponudu je odbila jer smatra da nema dovoljno vremena za ozbiljnu kampanju, te da bi u utrku ušla bez većih izgleda i na koncu izgubila.

Navodno je neko vrijeme Ivana Maletić Plenkovića držala u neisvjesnosti i tek naknadno odbila kandidaturu.

Miletić je i pri sastavljanju Vlade pokazala da ne hrli u angažman bez ispunjenja i njezinih uvjeta. Nije tako postala ni potpredsjednica u Vladi, jer joj Plenković nije ponudio ono što je njezino područje interesa, dakle javne financije.

Nakon Prgometa, Reinera, Zdravka Marića i Domagoja Miloševića Maletić je peti kandidat koji se povukao iz kandidature za gradonačelnika, a navodno se oko kandidature dvoumi i “rezervist” Andrija Mikulić, pisao je tada Večernji list.

No, večeras je u javnost izišla informacija da ni Andrija Mikulić neće biti kandidat, iako nema naznaka koji su pravi razlozi za to.

Od mogućih kandidata u kuloarima HDZ-a spominje se dr. Pavo Kostopeč, kao i još neki liječnici.

Kako Hrvatska danas doznaje, i HDZ-om kruži informacija da Bruna Esih samostalno izlazi u urtku za gradonačelnicu Zagreba, a već skuplja ljude za listu za zagrebačku skupštinu.

Facebook Komentari