Dodijeljena koncesija za Zrće: Županija preuzela ingerenciju, a najbolja ponuda konzorcija Cocomo

Lika online

Piše: Dražen Prša/LO

Na sjednici Županijske skupštine Ličko-senjske županije, u nizu točaka dnevnog reda, najviše rasprava bilo je vezano uz donošenje Zaključka o neprihvaćanju prijedloga Grada Novalje za donošenje Odluke o poništenju postupka davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja uređene javne plaže Zrće u Gradu Novalji.

Raspravu je inicirao Marijan Šuljić (HSLS) ističući kako je Grad Novalja do sada donosio odluke o izboru koncesionara za popularno Zrće.

U raspravu su se uključili dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić (HDZ), Tomislav Zrinski(SDP), Danijel Ropuš (HSS) i Marijan Kustić (HDZ), prema čijim tvrdnjama ne postoji zapreka da se sukladno zakonskoj regulativi donese odluka o izboru najboljeg ponuđača.

Marijan Kustić je istaknuo potrebu da se ovaj problem prije svega riješi po načelu transparentnosti, pri čemu je svoje obavilo županijsko Povjerenstvo za odabir najpovoljnijeg ponuđača, na čijem je čelu bio Danijel Ropuš.

Prema njihovoj odluci najpovoljniji ponuditelj na pomorskom dobru, u svrhu gospodarskog korištenja uređene javne plaže Zrće u Gradu Novalji je šesteročlani konzorciji „Cocomo“ iz Novalje koji na tome dijelu pomorskog dobra neće dodatno vršiti izgradnju novih ugostiteljskih objekata.

Nakon što je Županijska skupština sa 24 glasa za, 3 protiv i jednim suzdržanim prihvatila ovu odluku, župan Milan Kolić na kraju skupštine dao je izjavu za novinare:

„Mogu iskazati zadovoljstvo radom Povjerenstva koje je na vrlo transparentan način izvršilo uvid u dostavljene ponude i odabrano najboljeg ponuđača. Zavidna transparentnost također se očitovala u raspravi od strane gotovo svih sudionika koji su govorili o ovoj temi jer nam je svima stalo da se koncesija dodjeli najboljem ponuđaču“, zaključio je župan Kolić.

Facebook Komentari