Ruža Tomašić se čudi Junckerovoj reakciji oko arbitraže: Vjerojatno je bilo malo previše slovenskog terana

Ruža Tomašić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i članica njegova Odbora za ribarstvo, u HRT-ovu Studiju 4 govorila je o Međunarodnoj konferenciji o ribarstvu koju je organizirala u subotu u Šibeniku, ali i drugim važnim europskim temama za Hrvatsku.

Govoreći o tome što bi najprije trebalo učiniti u Bruxellesu u vezi s ribarima u Hrvatskoj, Tomašić je kazala da prvo treba promijeniti mediteransku uredbu te dopustiti tradicionalnim ribarima da love svojim tradicionalnim alatima. Također, sada su sabljarke jako važne jer Talijani mogu izlovljavati oko 4000 tona sabljarki, a hrvatski ribari samo 30-40 tona. Isto tako, mogu na brodovima upotrebljavati parangale do 2000 udica, a hrvatski samo do 500, kazala je Tomašić i izrazila uvjerenje da će Vlada dobro surađivati s ribarima.

Zastupnica Tomašić poslala je pismo Jean-Claudeu Junckeru i kaže da ga je upitala kako može kao predsjednik Europske komisije doći u Sloveniju i tvrditi da je arbitraža i dalje dobra kada zna da je kompromitirana i što se dogodilo. Upitala sam odakle mu pravo da inzistira da Hrvatska ostane u arbitraži i da arbitraža ide dalje, rekla je Tomašić.

Budući da Europska komisija nije ni mjerodavna za pitanja takvog tipa, Ruža Tomašić je izjavila da se čudi Junckerovoj reakciji te zaključuje kako je vjerojatno bilo malo previše slovenskog terana.

Facebook Komentari