Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma iz Siska poručio: Zaštitit ćemo hrvatsko zlato!

Piše: Dražen Prša

Bogatstvo šuma i drvne mase te njihovo iskorištavanje za razvoj Sisačko-moslavačke županije, bile su tema radnog sastanka župana Ive Žinić s predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem.

Župan Žinić je zahvalio predsjedniku Uprave Hrvatskih šuma što je za svoj prvi službeni posjet odabrao upravo Sisačko-moslavačku županiju naglasivši kako to pokazuje koliko je ova županija bitna za razvoj hrvatskog šumarstva.

Župan je dodao kako su i teme o kojima su razgovarali bile vezane u razvoj drvne industrije, poglavito uz raspored kvota drvoprerađivačima, kojih je na području županije velik broj, a koje unazad nekoliko godina nisu bile ravnomjerno raspoređene.

„Cilj nam je i da naši drvoprerađivači što je moguće više finaliziraju određene proizvode i na taj način zaposle što više radnika“, kazao je župan Žinić dodavši kako se razgovaralo i o devastaciji privatnih šuma te posljedicama koje ona izaziva.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić istaknuo je kako su šume možda najvrjedniji prirodni resurs koji postoji na svijetu, a često toga nismo niti svjesni.

Što se tiče oštećenja prometnica, Jakupčić je rekao kako su oni na neki način u obvezi to sanirati, a dodao je kako se razgovaralo i o zapošljavanju.

„Moramo uvesti više tržišta, ali i pomoći našim drvoprerađivačima. Pravi drvoprerađivači nisu protiv tržišta, protiv tržišta su oni koji imaju na meti to hrvatsko bogatstvo“, zaključio je Jakupčić.

Facebook Komentari