Janica Kostelić o tome tko je odgovoran za izgrede na utakmici Hajduk-Rijeka

Nakon što je otvorenim pismom ovoga vikenda komentirala incident s Poljuda, državna tajnica za sport i najbolja hrvatska sportašica svih vremena, Janica Kostelić, danas je taj slučaj komentirala i pred kamerama.

Državna tajnica za sport kazala je da ovaj slučaj nasilja na sportskim natjecanjima nije usamljen i da bi trebalo vidjeti zašto se to događa.

“To što se događa nije ispravno. Najviše bi pomogla prevencija, ali to je dugoročan proces za koji je potrebno vremena, ali i najbolji način da se to spriječi”, izjavila je Kostelić.

Na pitanje tko je odgovoran za izgrede na ovoj utakmici, Kostelić je odgovorila: “Sigurno za početak oni koji su se tamo nalazili, koji su to osiguravali i dopustili da jedan čovjek prošeće terenom. Trebali bi suditi i sami sebe zato što sve na neki način podupiremo.”

Na pitanje je li i ona sama na neki način odgovorna, kazala je: Sigurno da sam kao građanin države odgovorna, kao i svi koji sudjeluju u indirektnom kreiranju cjelokupne politike”, kazala je Kostelić.

Upitana zašto se takvi slučajevi ne kažnjavaju kao što je to slučaj u drugim državama i zašto se ne radi na izmjeni zakona, poručila je da to nije u nadležnosti njenog Ministarstva.

“To je u nadležnosti jednog drugog ministarstva, ali sigurno da se može puno toga promijeniti i da se zakon može bolje primjenjvati. Sigurna sam da ni jedan zakon nije toliko loš ako ga se u cijelosti primjenjuje”, poručila je Janica Kostelić.

Facebook Komentari