Ivan Kovačić, potpredsjednik Vlade i ministar uprave, idući tjedan dati mandat na raspolaganje premijeru

Slobodna Dalmacija ekskluzivno doznaje da će Ivan Kovačić, potpredsjednik Vlade i ministar uprave idući tjedan dati mandat na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Kovačić svoju odluku ne namjerava povući i ustrajat će u namjeri da odstupi, ako vladajuća stranka i Plenković ne promijene svoje ponašanje i stavove prema krucijalnim reformskim pitanjima, među kojima je i jedno od ključnih – smanjenje broja jedinica lokalne samouprave od županija do općina.

Odluku Kovačića potvrdio je njegov glavni savjetnik, Ivica Relković, koji je kazao da je kap koja je prelila čašu bilo ponašanje dijela HDZ-ovaca na čelu sa saborskim zastupnikom i šefom HVIDRA-e Josipom Đakićem koji je ustvrdio kako je imenovanje Višnje Tafra i Vesne Nađ Kovačićevim suradnicama u Ministarstvu uprave “podla odluka”. Riječ je, naime, o osobama iz SDP-ova najužeg kruga, pri čemu je gospođa Nađ zamjenica predsjednika zagrebačkog ogranka SDP-a, praktično desna ruka Davora Bernardića.

“Za gospođu Vesnu Nađ danima i tjednima ministra Kovačića nazivao je ministar Tomislav Medved i molio ga da prihvati njezin premještaj iz Ministarstva branitelja u Ministarstvo uprave. Ministar Kovačić kao ekstremno korektan čovjek koji ne gleda na političke boje nego na profesionalnost, a pritom je i ekstremno susretljiv te političkom partneru ne može odbiti molbu kad je već može provesti, odlučio je izići u susret ministru Medvedu i evo što je doživio, da ga stranački kolega ministra Medveda proglašava “podlim””, kazao je Relković za Slobodnu Dalmaciju.

Facebook Komentari