Hrvati u strahu: Nakon Essena, pretresa se stan u Oberhausenu zbog povezanosti s terorističkom prijetnjom

Njemačka policija pretresa stan u Oberhausenu , a pretres i ispitivanje vlasnika stana povezani su s terorističkom prijetnjom zbog koje je u subotu zatvoren jedan od najvećih trgovačkih centara – Limbecker platz u Essenu.

“Mi smo jučer u toku dana dobili ozbiljne informacije iz obavještajnih krugova da se na trgovački centar u Essenu pripremaju samoubilački bombaški napadi”, priopćila je policija, javlja Fenix Magazin.

Pretres stana u Oberhausenu, koji se nalazi u susjedstvu Essena, povezan je s indicijama koje su dobivene od obavještajnih krugova.

“Istražitelji rade punom parom kako bi se rasvijetlila pozadina prijetnje”, priopćila je policija.

Stotine Hrvata u Essenu odlazi subotom u danas zatvoreni trgovački centar. Mnogi su u strahu komentirali kako im je terorizam sve bliže, i nigdje nije sigurno.

Trgovački centar u zapadnom njemačkom gradu Essenu zatvorila je u subotu policija zbog terorističke prijetnje a njegova okolica je blokirana, objavila je policija u priopćenju.

Nisu pojasnili o kakvoj se točno prijetnji radi, ali su kazali kako je prema njihovim informacijama opasnost je isključivo u tom trgovačkom centru. “Trgovački centar ostat će zatvoren u subotu radi sigurnosti, policija ima konkretne naznake o mogućem atentatu”, javila je lokalna policija.

U medijima su se pojavile informacije da je njemačka policija na tragu teroristima koji su planirali napade, a stigli su kao izbjeglice uz Sirije.

Share This Article