Erdogan nakon zabrane slijetanja u Nizozemskoj: Oni su ostaci nacizma, oni su fašisti. Znajte to

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan komentirao je nizozemsko povlačenje odluke za slijetanje turskom ministru Cavusoglu, te poručio kako to rade kukavice, ostaci nacizma i fašisti.

Erdogan se u obraćanju okupljenim građanima u istanbulskoj četvrti Bagcilar, osvrnuo i oštro reagirao na današnju odluku Vlade Nizozemske, prenose turski mediji.

“Vi, koliko god želite, zabranite let našem ministru vanjskih poslova, ali vidjet ćemo kako će vaš avion letiti u Tursku. Naravno, ovdje govorim o diplomaciji, a ne o putovanju građana. To ćemo razmatrati na taj način”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Oni niti znaju šta je politika, ni diplomacija. Kako su samo plašljivi i kukavice. Oni su ostaci nacizma, oni su fašisti. Znajte to.”

Vlada Nizozemske povukla je dozvolu za slijetanje ministru vanjskih poslova Republike Turske Mevlutu Cavusogluu, a kao razlog je navela “sigurnost” i “javnu sigurnost”.

Cavusoglu je ranije izjavio kako će u slučaju da Nizozemska povuče dozvolu za slijetanje, sankcije Turske na ekonomskom i političkom planu biti vrlo teške.

Cavusoglu je planirao večeras održati govor u zgradi glavnog konzulata Turske u Rotterdamu.

Facebook Komentari