Božo Petrov o lokalnim izborima: Naši najveći sukobi neće biti sa SDP-om, nego između HDZ-a i Mosta

Glavni odbor Mosta nezavisnih lista danas se konstituirao u zagrebačkom sjedištu stranke. Nakon sastanka javnosti se obratio predsjednik stranke Božo Petrov.

”Kandidat za Zagreb će biti Marko Sladoljev. On je jedina prava opozicija Bandiću. Izabrali smo Ivanu Ninčević Lesandrić za voditeljicu kampanje jer ima sve kvalitete koje nam trebaju”, kazao je Petrov nakon sastanka.

Upitan hoće li u kampanji doći do sukoba s HDZ-om i hoće li se to reflektirati na nacionalnu razinu, Petrov je kazao kako tu neće biti problema.

”Testa neće biti jer mi vrlo dobro možemo razgraničiti što je državna, a što lokalna razina. Naši najveći sukobi neće biti sa SDP-om, nego između HDZ-a i Mosta jer će ta najveća natjecanja biti u 9. i 10. izbornoj jedinici, ali ja znam da ćemo mi ostvariti odličan rezultat”, kazao je Petrov. ”Na lokalnoj razini dominiraju teme za te sredine, to nisu državna pitanja. Na državoj razni smo partneri i želimo što bolje rezultate, a što se tiče lokalnih sredina to je nešto gdje treba pobijediti najbolji i teme se značajno razlikuju od državne razine. Nećemo imati netrpeljivosti”, kazao je Petrov.

Istaknuo je i što bi smatrao uspjehom na lokalnim izborima.

”Uspjeh će biti obrana svih lokalnih samouprava gdje smo preuzeli dužnosti i puno bolji rezultat i u Splitu i Dubrovniku, a posebno iznenađenje će biti Zagreb”, kazao je Petrov. ”Svaka lokalna razina je priča za sebe. Što se tiče načelnih ideja i stavova zna se koja je naša paradigma – to je racionalnija uprava, poštenje, odgovornost i nulta tolerancija na korupciju”, rekao je Petrov.

Upitan treba li se ”pročešljati” poslovanje strateških državnih kompanija, Petrov je kazao kako se to apsolutno mora napraviti.

”Kad preuzemete izvršnu vlast imate svki dan nove probleme, ali mislim da imamo dovoljno još vremena i da se to mora napraviti”.

Ponovio je kako se radi na dva modela reforme javne uprave te da o tome više zna ministar Ivan Kovačić.

Upitan očekuje li da bi Ustavni sud mogao srušiti presudu za tzv. Lex Vlahušić, Petrov je kazao kako ne vidi zašto bi Ustvni sud donio takvu odluku.

”Ne vidim zašto bi Ustavni sud poništio zakon. Zna se što je Sabor usvojio i koja je inicijativa bila. Normalno je da se zabrani kandidiranje onih osoba koje su bile osuđene od strane pravosudnog aparata. Neprihvatljivo nam je da takvi mogu bilo koga predstvljati”, rekao je Petrov.

Kazao je i kako mu je drago čuti nove prognoze kreditne agencije Moody’s te je istaknuo kako je za to zaslužna prethodna Vlada kao i ova.

”Pokazali smo da Vlada može biti stabilna”, rekao je Petrov.

Ponovio je i kako Most nezavisnih lista svjetonazorska pitanja ostavlja svakom pojedinom članu.

”Za nas je 10 puta veći iskorak to prepustiti ljudima koji odlučuju. Ne možete natjerati ljude da mimo svojih načela glasaju za odluku koju je donio vrh stranke. Mi smo se okupili po nekim drugim pitanjima poput gospodarskog napretka”, rekao je Petrov.

Facebook Komentari