Javio se prozvani HDZ-ovac: Mislim da bi Ilčić mogao malo više slušati papu Franju, mnogo toga bi mu bilo jasnije

Ad

Ladislav Ilčić, posebni savjetnik za ljudska prava potpredsjednika Vlade Davora Ive Stiera podnio je danas ostavku na tu poziciju zbog kandidature za gradonačelnika Varaždina rekavši da ne može podržati tamošnjeg kandidata Damira Habijana zbog “životnog stila”. Kontaktirali smo Habijana radi reakcije.

“Kao predstavnik HDZ-a mogu reći da smo moderna europska stranka desnog centra koja zastupa demokršćanske vrijednosti i to i radim. Meni su na prvom mjestu Varaždinke i Varaždinci i da grad izvučemo iz loše situacije u kojoj se nalazi već godinama. Bez bojanja na crvene, plave, žute i crne”, rekao je za N1 Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a i njihov gradonačelnički kandidat.

Što se tiče privatnih stvari kazao je da postoji određena granica koja se ne prelazi, a za Ilčića kaže da ga ni ne pozna.

“Gospodina Ilčića niti poznam niti me ne zanima. Ne znam zašto bi njega zanimalo nešto o meni. Neka mu je sa srećom. Ako se odnosi na odlazak na misu… Jesam vjernik, ali to je isto osobna, ne želim to isticati stvar. Jesam li sam svaku nedjelju na misi? Nisam, ali to ni ne karakterizira tko je kakav vjernik.”

Na pitanje slaže li se s Ilčićem kada su u pitanju njegovi stavovi o nacionalnim manjina, muslimanima i ravnopravnosti spolova Habijan direktno odgovara. “Ne.”

“Ako stvarno govorimo o kršćanstvu, ne možemo nikoga osuđivati. Mislim da bi Ilčić mogao malo više slušati papu Franju, mnogo toga bi mu bilo jasnije”, rekao nam je Habijan.

Podsjetimo, Ilčić je kazao da ne može podržati kandidaturu Habijana “jer se ne ponaša demokršćanski”.

“Da nam se sviđa kandidat HDZ-a mi bismo išli s njim. Ali u Varaždinu, stranka koja se poziva na demokršćanstvo ima kandidata koji živi potpuno suprotnim načinom života”, kazao je Ilčić.

Ilčić podnio ostavku na mjesto Stierovog savjetnika, odrekao se lijepog honorara i onda se obrušio na HDZ

Facebook Komentari