Drugi čovjek HDZ-a objasnio što je Ladislav Ilčić: nadridemokršćani, nadridomoljubi i nadrikatolici svima dociraju

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić oštro je odgovorio na kritike Hrastovca Ladislava Ilčića, koji je napustio savjetničko mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova.

“Nije to nikakav raskol, već početak kampanje za lokalne izbore. G. Ilčić se očito probudio iz zimskog sna pa s jedne strane koristi benefite. Do jučer je bio savjetnik i uredno je primao plaću, a sad odjednom taj partnerski odnos zbog kojeg je i bio savjetnik odjednom nije vjerodostojan. To govori o njemu i njegovoj vjerodostojnosti”, kaže Brkić.

Na pitanje ne misli li da je HDZ napravio zaokret u odnosu na demokršćanski smjer.

“Koliko ja znam, ne, ali izgleda da su uvijek bolji ovi koji su nadridemokršćani, nadridomoljubi i nadrikatolici pa svima dociraju, ali to govori samo o njemu”, kazao je.

Bi li Hrast bio u Saboru da nije HDZ-a, upitan je zatim.

“Mislim da cijela javnost zna da Hrast ne bi bio u Saboru bez HDZ-a”, odgovara.

Na kritike Ilčića, da HDZ ne stavlja obiteljske i druge vrijednosti u prvi plan kaže da je HDZ demokršćanska stranka desnog centra, koja ima svoje tradicionalne vrijednosti, ideologiju i politiku, te “koliko ja znam, a recimo da ipak nešto znam o HDZ-u, politika te stranke se nije nimalo promijenila u odnosu na te vrijednosti”.

Svatko na političkoj sceni, dodaje, ima pravo na svoj stav, ali njega treba staviti u kontekst vremena i okolnosti, a to su u ovom slučaju – lokalni izbori.

“Da bi nešto postigao, očito se mora distancirati od HDZ-a s jedne strene, a s druge, kad su u pitanju benefiti, onda ih itekako koristi”, kazao je Brkić.

Facebook Komentari