Bandić uručio svoju tortu za 100. rođendan Đuke Hrženjaka, ona s petokrakom nije ušla u protokol

Milan Bandić objavio je na svom profilu fotografije sa službene proslave 100. rođendana antifašističkog borca, utemeljitelja Antifašističke lige, Jurju Hrženjaku.

Među fotografijama je i torta koju je gradonačelnik naručio za njegov rođendan.

torta bandic

Gradonačelnik Bandić uručio je Plaketu Grada Zagreba Jurju Hrženjaku, osnivaču Savjeta antifašista RH i veteranu antifašističke borbe u Hrvatskoj, a u povodu njegovog 100. rođendana. Plaketa je Hrženjaku uručena na svečanosti u palači Dverece u nazočnosti obitelji, prijatelja, suradnika i brojnih uzvanika, stoji na službenom profilu gradonačelnika.

Čestitavši jubilarni rođendan, kako je rekao, borcu za ljudska prava i u ratu i u miru, gradonačelnik Bandić istaknuo je: Želim iskoristiti ovaj trenutak kada govorim o prošlosti, a za budućnost svih nas, pa tako i našeg Zagreba, i ponoviti što sam rekao neki dan, da je Zagreb grad koji uvažava sve različitosti, suprotstavlja se svakom totalitarizmu i brine za svako ljudsko biće, jer pojedinac, sretni pojedinac moj i naš je cilj. Juraj Hrženjak takav je pojedinac koji je ovom gradu donio malo svjetla za luč nade u bolje sutra, rekao je Bandić.

Proslava 100. rođendana počasnog predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Jurja Đuke Hrženjaka, podsjetimo, zakomplicirala se zbog slavljeničke torte koju su donijeli iz AFL-a i imala je oblik zvijezde, zbog čega im se ispriječio protokol u Dvercu.

“Šokirani smo njihovim strahom. Nismo mogli shvatiti u čemu je problem. Pokušali smo objasniti da nismo ekshibicionisti već prijatelji, dugogodišnji suradnici Đuke Hrženjaka, da nismo došli provocirati, već se jednostavno radi o tome da je on borac NOB-a i partizan, koji se pod tim simbolom borio. Pa zvijezda se nalazi na njegovoj knjizi!”, kazao je za N1 Eugen Jakovčić.

torta

Antifašistička liga napravila tortu, kažu da im je Bandić poručio da je vrijeme diverzanata prošlo, sad su na mrtvoj straži

Facebook Komentari