VIDEO U Saboru rasprava o izmjenama Zakona o udrugama, više neće imati obvezu upotrebe pečata

Sabor u četvrtak nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o udrugama prema kojem udruge više neće imati obvezu upotrebe pečata, čime će se doprinijeti uštedama i smanjenju administrativnog opterećenja.

Izmjene Zakona o udrugama zastupnicima je predstavio državni tajnik Mihovil Škarica, kazavši da je intervencija jako mala – udruge više neće imati obvezu upotrebe pečata, čime će se doprinijeti uštedama i smanjenju administrativnog opterećenja.

Saborski zastupnici zatražili su stanku kako bi govorili o nizu tema. Silvano Hrelja iz HSU-a tražio je govoriti o ”nasrtajima na dopunsko zdravstveno osigurnje, vezano za najave poskupljenja”, Ivica Mišić iz PH o ”problemima mladih nogometaša u hrvatskom sportu”, Miro Bulj iz Mosta o stanju regulatorne agencije za mreže djelatnosti, a Blaženko Boban iz HDZ-a o navodnom onečišćenju izvora rijeke Jadro u splitsko kaštelanskom bazenu

Zastupnik Bulj pitao je koliko iz proračuna odlazi novca za udruge, a tajnik je dogovorio da će tu informaciju provjeriti.

Silvao Hrelja iz HSU podsjetio je na ”nježnu najavu mogućeg poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja”. Kaže kako se ministar zdravstva Kujundžić ogradio od najave, ”ali to uvijek tretiram kao probni balon”.

Istaknuo je da je HSU sa svojim partnerima 2015. prikupio više od 100.000 potpisa protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja. ”Ukoliko netko još samo jednom najavi poskupljenje dopunskog zdravstenog osiguranja skupit ćemo 500.000 potpisa za smjenu ministra”, rekao je Hrelja.

”Svima unaprijed kažem da se s ovim ne smiju igrati, imamo institut u kojem milijun i 700 tisuća građana redovno plaća dopunsko zdravstveno osiguranje”, jasan je bio Hrelja.

Blaženko Boban želio se obratiti javnosti povodom navoda o zamućenoj vodi, odnosno onečišćenjima rijeke Jadro. ”Jadro je drugi izvor po izdašnosti vode u cijeloj Europi i maksimalno je zaštićen dvostrukom ogradom, video nadzorom. Možda je jedan od najzaštićenijih izvora u RH”, rekao je.

Kazao je da se analiza vode iz izvora Jadro, koja napaja više od 400.000 ljudi, vrši svaki dan te da se čuo s nadležnima. Tvrdi da je voda iz tog izvora mikrobiološki čista, ali zbog bujica pokazuje zamućenost.

Facebook Komentari