VIDEO Bulj traži hitnu smjenu čelnoga čovjeka HAKOM-a, bilo je više prijava DORH-u a podinuta je i optužnica

MOST-ovac Miro Bulj u Saboru je zatražio od Vlade hitni postupak smjene čelnoga čovjeka HAKOM-a.

“Svjedoci smo da je protiv predsjednika Vijeća HAKOM-a Dražena Lucića tijekom njegova mandata bilo više prijava DORH-u a podinuta je i optužnica zbog narušavanja privatnosti djelatnika. Prije 4 godine kad je Milanovićeva vlada imenovala Lučića na noge se podigla oporba, ali i dio vladajućih – govorili su da se radi o ‘sumraku demokracije’. Već duže vremena u medijima, ali i u izvješćima vidljivo je kako veliki novac troši na odvjetnike kako bi podizao tužbe i obračunavao se sa svojim radnicima, a za četvrtine milijuna kuna kupovane su kravate i svilene maramice. Koliko tek koštaju njegova putovanja u egzotične zemlje na duhovnu obnovu”, upitao je Miro Bulj.

Naveo je da Lucić za svoga mandata platio 120 milijuna kuna za najam prostora. Za taj bi novac svakom djelatniku HAKOM-a u Zagrebu mogao iznajmiti kuću, dodao je Bulj.
Naveo je kako je u zadnjih 15 dana Lucić putovao, bez opravdanja – u Barcelonu i Pariz.

“Predlažem da Vlada RH hitno pokrene postupak smjene čelnoga čovjeka HAKOM-a. Radi se o resoru teškom 13 milijardi kuna”, rekao je Bulj. Poručio je da Sabor mora glasati o čelnim ljudima tog resora kako njegovu politiku ne bi vodile strane telekomunikacijske kompanije.

Facebook Komentari