Bauk ne da Cvitana: Nećemo asistirati ni Mostu ni HDZ-u u bilo čemu što će se ticati glavnog državnog odvjetnika

Ad

Sabor u četvrtak nastavlja zasjedanje, a glavna tema po saborskim hodnicima je afera Dnevnice. U medijima su se već pojavili napisi kako su zbog tog slučaja glavnom državnom odvjetniku, Dinku Cvitanu, dani odbrojani.

Cvitan je jučer na Odboru za pravosuđe objašnjavao postupke DORH-a u spomenutom slučaju.

“Ja sam pozvao Cvitana, on je došao. Nije bio samo zbog istrage, dvije stvari su nas zanimale. Okolnosti koje su dovele do zajedničke tiskovne konferencije njega i premijera Plenkovića i druga je činjenica da je DORH poslao zahtjev za lišavanje slobode jednog zastupnika (Tomislava Sauche) bez da je ranije utvrdio sve što je trebao, mogao i što je bilo lako. On je dao određena objašnjenja, s nekima smo se složili, s nekima ne. Kolege iz HDZ-a su se složili sa sa svime”, rekao je za N1 predsjednik Odbora za pravosuđe Arsen Bauk.

SDP-ovcima je sporno što DORH nije provjeravao i dnevnice isplaćivane u 2015. i 2016. godini. Bauk je kazao da je Cvitan dao objašnjenja, za zajedničku konferenciju s premijerom je iznio činjenice, ali su SDP-ovci ostali pri stavu da je ona bila nepotrebna.

“Pošto na toj pressici nije rekao nešto što nije trebao, mi smo problematizirali samo pojavljivanje jer je u najmanje ruku bila urušena ravnoteža trodioba vlasti, sada kada je došao u Sabor to je vraćeno. Priča je za nas završena”, rekao je Bauk.

Dodaje da oni zbog toga nisu kritizirali glavnog državnog odvjetnika, već premijera.

“Mi smo kritizirali predsjednika Vlade koji je Cvitana doveo u takvu situaciju. Što se tiče predsjednika Vlade i dalje ćemo propitivati”, rekao je i najavio da će zbog istrage u aferi Dnevnice ubuduće propitivati svaki zahtjev DORH-a koji dođe u Sabor.

Na pitanje hoće li SDP biti za smjenu Dinka Cvitana ako će to tražiti HDZ i Most, Bauk je odgovorio: “Da budem precizan, nećemo asistirati ni Mostu ni HDZ-u u bilo čemu što će se ticati glavnog državnog odvjetnika.”

Facebook Komentari