Predsjednica oko kostura iz ormara: Ja osobno znam za nekoliko predmeta koje bi DORH mogao malo pažljivije pogledati

Ad

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović još se jednom osvrnula na aferu dnevnice i pojasnila svoju jučerašnju izjavu o istragama DORH-a.

– Sve sam rekla jučer. Ne želim se miješati u rad pravosudnih tijela. Neka odrade posao. Ne želim prejudicirati ničiju krivnju – kazala je za N1.

– Doista ne možete sve pratiti sami, neke poslove morate delegirati na svoje suradnike. Ja imam apsolutno povjerenje na svoje suradnike – dodaje.

Smatra kako bi DORH trebao pratiti trendove što se događaju sad, a ne ‘gledati 5, 6 ili 10 godina unatrag’. Bitno je koje se nepravilnosti pojavljuju danas te ih odmah sankcionirati, naglašava predsjednica.

– Neprestano se javljaju stari slučajevi i izlaze kosturi iz ormara. Ja osobno znam za nekoliko predmeta koje bi DORH mogao malo pažljivije pogledati, ali neću se miješati u rad pravosuđa i treba se baviti slučajevima koje su dobili na stol unutar zadnjih nekoliko mjeseci – rekla je.

Predsjednica RH o aferi Dnevnice: Ovo neprestano izlaženje kostura iz ormara dovodi do erozije povjerenja građana u institucije

Facebook Komentari