Otkriven je superuhljeb: Dugogodišnji član SDP-a imenovan u upravu Apisa IT-a za Kukuriku vlade, sad traži više od milijun kuna

Otkriven je superuhljeb. Za neke on će biti najuspješniji političar, za većinu bit će onaj koji sramoti političku profesiju.

Dugogodišnji član SDP-a i čovjek imenovan u upravu Apisa IT-a u doba Kukuriku vlade Lovro Mateš, nakon nedavne smjene tražio je više do milijun kuna otpremnine koja mu pripada po internim aktima, prenosi HRT.

24 sata tvrde kako su iz zagrebačkog HDZ-a dobili potvrdu da je od siječnja 2004. Mateš i član HDZ-a.

Gradonačelnik Milan Bandić na radio Sljemenu u siječnju 2016. godine je ponovio da se u APIS-u, koji je u suvlasništvu države i Grada, bez njegova znanja masovno zapošljavalo stranačke poslušnike SDP-a. Posebno je istaknuo ulogu svojeg nekadašnjeg zamjenika Ive Jelušića i bivšeg čelnika Zagrebačkog holdinga Ive Čovića.

Ja mislim da će nova i vlada i ljudi odgovorni u vladi vidjeti gdje radi 4-5 tisuća stranačkih poslušnika, zaposlenih u zadnje četiri godine. Ja nisam atakirao na gospodina Jelušića je li on ostvario ikakvu korist, nego je li napravio neku nepodopštinu koju nije smio. On je u biti napravio kazneno djelo. Zastupao je i predstavljao Grad Zagreb dvije godine kad više nije bio zamjenik gradonačelnika. Oni su u međuvremenu zaposlili tristotinjak ljudi. To su uhljebi SDP-a u APIS-u. Još je veća katastrofa da je vraćena jamčevina od 2 i pol milijuna eura IGH-u od gospodina Čovića dok je bio predsjednik Uprave Holdinga, rekao je tada Bandić.

Facebook Komentari