Neven Zelić, bivši predstojnik Oreškovićevog ureda, na DORH-u: Neka se pokaju, priznaju i spase svoju dušu

Neven Zelić, bivši predstojnik Ureda premijera Tihomira Oreškovića danas je, zbog afere Dnevnice, došao u DORH dati izjavu. Pri izlasku iz DORH-a kratko se obratio novinarima.

‘Pošto se nalazimo u korizmenom razdoblju, poručujem onima koji su ovo napravili da se pokaju, priznaju i spase svoju dušu’, rekao je Zelić pri izlasku iz DORH-a.

”Zbog istrage ne mogu o detaljima, ali pozdravljam Plenkovićevu odluku i odluku DORH-a da istraže što se tu događalo”, kazao je, pak, prekjučer novinarima Zelić.

Dodao je kako nema saznanja da su se, u vrijeme dok je bio na čelu ureda bivšeg premijera Tihomira Oreškovića, događale nepravilnosti te je naglasio da će na sva pitanja DORH-a rado odgovoriti. Istaknuo je kako mu tijekom njegovog mandata ništa nije bilo sumnjivo.

Upitan koliko je ljudi imalo doticaj s isplatom dnevnica Zelić je tada kazao: ”To je pitanje za UZOP, tamo je blagajna i tamo su bila isplaćivana sredstva za dnevnice. To ćete morati pitati njih. Službena putovanja za koja je bila dostavljena potrebna dokumentacija, njih smo odobrili i potpisali”.

Zelić je pozdravio odluku premijera da se sustav uredi na način da se akontacije za dnevnice ubuduće isplaćuju na račun, a ne na ruke kako je bilo dosad.

”Svaku mogućnost da se izbjegne nekakav rizik i zlouporaba treba pozdraviti i takvu odluku podržavam”, rekao je Zelić u ponedjeljak.

Facebook Komentari