Portali objavljuju, ključna svjedokinja protiv Sauche dobila otkaz, iz Vlade kažu da je samo premještena

Sandra Zeljko (44), krunska svjedokinja u ”aferi dnevnice” zbog koje je pod istragom Tomislav Saucha, bivši šef kabineta u Vladi Zorana Milanovića, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Telegram, s jučerašnjim danom dobila je otkaz u Vladi Republike Hrvatske.

Kao što je poznato ona je nakon odlaska Zorana Milanovića nastavila raditi u Vladi, u kabinetu premijera Tihomira Oreškovića i sada Andreja Plenkovića.

Informacija o otkazu, za koju nisu dobili službenu potvrdu iz Vlade (tajnica glasnogovornice Vlade Vlatka Šelimber nije mogla potvrditi tu informaciju), zanimljivija je tim prije što je upravo jučer oko ”afere dnevnice” premijer Andrej Plenković održao izvanrednu tiskovnu konferenciju, zajedno s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom.

Kako Net.hr doznaje od dobro upućenih izvora, danas su u prostorijama USKOKA-a počela ispitivanja djelatnika Vlade vezano uz aferu Dnevnice. O kome se točno radi još uvijek nije poznato.

Savjetnik bivšeg premijera Tihomira Oreškovića, Jakša Puljiz, demantirao je u utorak da je 2016. službeno putovao u Ženevu, Luxembourg i Zürich, što bi moglo značiti i da su ta putovanja bila fiktivna s obzirom na to da su u preslici evidencije službenih putovanja, koju je objavio Nacional, prikazana kao stvarna, piše net.hr.

Bivši savjetnik premijera Oreškovića Davor Huić danas nije bio raspoložen za izjavu, ali je HRT-u SMS-om kratko poručio: “Nikamo nisam putovao službeno i nisam dobivao dnevnice”.

Informacije iz Vlade – Nije otkaz

Vlada je tijekom popodneva održala brifing na temu nelegalnog isplaćivanja dnevnica.

Tajnica Sandra Zeljko jutros je službenim rješenjem premještena na drugo radno mjesto izvan kabineta premijera i izvan zgrade Vlade. Izvori N1 kažu da se time ne implicira nikakva krivnja bilo koga.

Internu istragu unutar Vlade o dnevnicama, koje su isplaćivane nakon mandata Zorana Milanovića, premijer Plenković naložio je dvojici bliskih suradnika koji su je proveli u diskreciji. To se napravilo jer se nije moglo znati tko se sve do službenika ili osoba eventualno nalazio upetljan u malverzacije s dnevnicama.

Nakon što su dvojica Plenkovićevih suradnika provela internu istragu i utvrdila da je bilo slučajeva lažnih dnevnica i nakon Milanovića odmah su obavijestili DORH.

Premijer je osobno obavijestio o tome državnog odvjetnika.

Važno je napomenuti da je DORH, kad je počela afera Dnevnice, iz Vlade izuzeo i provjeravao samo dokumentaciju u mandatu Zorana Milanovića, a ne i događanja 2016. i 2017. godine. Istragu je proširio DORH tek nakon što je Plenković ukazao na indicije da su se malverzacije nastavile i kasnije, piše N1.

Facebook Komentari