U Sisku predstavljen natječaj za Podmjeru 7.4.1. Programa ruralnog razvoja RH

Piše: Dražen Prša

Na radionici koju je u sisačkoj Gradskoj vijećnici u ponedjeljak, 6. ožujka 2017. godine, organizirala Lokalna akcijska grupa Zrinska gora-Turopolje, zainteresiranima je predstavljen natječaj za Podmjeru 7.4.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Učinili su to djelatnici Ministarstva poljoprivrede, a predstavljanju je, sa svojom zamjenicom Anitom Sinjeri-Ibrišević, nazočio i župan Ivo Žinić, koji je u ovoj prigodi rekao:

„Ovo je dobra mjera iz programa ruralnog razvoja i naše jedinice lokalne samouprave upravo čekaju ovu mjeru već duže vrijeme. Najavljivana je i prošle godine, nije bila. Ova mjera je namijenjena upravo za društvenu infrastrukturu, prvenstveno za ruralna područja, a mi imamo dosta mjesta, vatrogasnih domova, kulturnih centara diljem županije u malim mjestima i ova će mjera doista pripomoći da se život revitalizira u tim područjima.

Kroz ovu mjeru moguće je aplicirati na određene manje turističke sadržaje, što je jako dobro. Bilo bi dobro da ima i više sredstava u ovoj mjeri, mislim da ona neće biti dostatna za sve ono što je potrebno. Bojim se da svi projekti neće proći, proći će oni najbolji.“

Župan je dodao i kako samo ova mjera neće biti dovoljna:

„Morat ćemo pokušati i neke izravnije mjere za povratak stanovništva u ova ruralna područja. Mislim da bi jedna mjera, davanje određenih objekata, kuća, imanja mladim ljudima, koji se žele vratiti tamo i određene beneficije, da bi to djelomice spasilo prostore koji su sad već pusti.“
ruralni razvoj Žinić1

Facebook Komentari