30.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Sve što trebate znati o upisu prvašića ukoliko živite na području Grada...

Sve što trebate znati o upisu prvašića ukoliko živite na području Grada Zagreba

U prve razrede osnovnih škola u školskoj godini 2017./2018. godini djecu će se u zagrebačke osnovne škole upisivati 8., 9. i 10 lipnja, a prije upisa dijete je dužno pristupiti procjeni psihofizičkoga stanja, koju će provoditi stručno povjerenstvo škole koju će dijete pohađati prema prijavi prebivališta, odnosno boravišta djeteta, objavio je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport.

Pri upisu u prvi razred osnovne škole, roditelj ili skrbnik djeteta dužan je predočiti školi mišljenje stručnoga povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta za upis u I. razred i rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis djeteta u I. razred.

U prvi razred osnovne škole dužna su upisati se djeca koja će do 1. travnja ove godine navršiti šest godina. Roditelj ili skrbnik može najkasnije do 31. ožujka 2017. podnijeti Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport zahtjev za uvrštavanje u popis školskih obveznika djeteta koje nije školski obveznik, a do kraja 2017. godine navršit će šest godina. Nakon podnesenoga zahtjeva, bit će u Područnom uredu izdano uvjerenje na temelju kojega dijete može pristupiti utvrđivanju psihofizičkoga stanja za upis u I. razred osnovne škole.

Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program, roditelj ili skrbnik dužan je osim zahtjeva dostaviti i mišljenje stručne službe predškolske ustanove o psihofizičkome stanju djeteta.

Vrijeme pregleda djece po gradskim četvrtima grada Zagreba bit će objavljeno na oglasnoj ploči Gradskog ureda, svih područnih ureda gradske uprave, dječjih vrtića i osnovnih škola u Zagrebu, Službe za školsku i adolescentnu medicinu te na stranici www.zagreb.hr.

Najnovije

Još iz rubrike