Plenković o tome da je Cvitan bio na presici: Zaista smiješne kritike, oporba nekada treba i prešutjeti

Premijer Andrej Plenković smiješnima je ocijenio kritike oporbe zbog toga što je zajedno s njim, ranije tijekom dana, na konferenciji za novinare na kojoj je izvijestio da postoji još niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti glede putnih naloga u Vladi, bio i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

“Zaista smiješne kritike, ne samo njegove, nego i brojnih drugih političkih aktera i promatrača ili civilnoga društva”, rekao je premijer Plenković novinarima u Hrvatskome saboru, koje je zanimao stav premijera o kritikama šefa SDP-a Davora Bernardića.

Na konferenciji za novinare poslijepodne u Banskim dvorima uz Plenkovića je, naime, bio i Cvitan, što su “neobičnim” ocijenile neke nevladine udruge i političke stranke,  no predsjednik Vlade takve kritike odbacuje.

“Imamo ozbiljan problem koji smo uočili na temelju istrage koju sam ja naložio kao predsjednik Vlade u funkcioniranju dijela službi Vlade. Ako je riječ o opravdanoj sumnji da je bilo i nezakonitosti i nepravilnosti, onda je moja dužnost, kao predsjednika Vlade, da takvu krupnu političku stvar stavim i u dijalog s državnim odvjetnikom čija je zadaća, po njegovoj funkciji, da se po službenoj dužnosti bavi ovakvim temama. I zbog toga je on bio danas na sastanku. To je dobro, a ne loše”, naglasio je Plenković.

Ako oporba baš nikada nema ništa korisnoga i dobroga za reći, mogli su onda radije takve komentare i prešutjeti, zaključio je predsjednik Vlade.

Facebook Komentari