Gospodarstvo u fokusu: Županije nositelji regionalnog razvoja

Piše: Dražen Prša

Konferenciju „Gospodarstvo u fokusu – županije nositelji regionalnog razvoja“ organizirala je u Hotelu International u Zagrebu, pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora RH Bože Petrova, Hrvatska zajednica županija u suradnji s poslovnim tjednikom „Lider“.

Stručni naglasak konferencije, u čijem radu sudjeluju i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Marin Piletić, je na gospodarskim i investicijskim potencijalima županija, a uz HUP, HGK, predstavnike Vlade RH i Hrvatskog sabora namijenjena je predstavnicima diplomacije i stranim uredima specijaliziranim za gospodarstvo i investicije.

Župan Žinić je i jedan od govornika na Panelu II ove konferencije, s radnim naslovom „Kako poboljšati investicijsku klimu u Hrvatskoj“.

“Ovo je jedna dobra tema koja je konstantna. Doista, županije su bitni nositelji regionalnog razvoja, ja bih rekao i cjelokupnog razvoja Republike Hrvatske. Naravno, tu je potrebno i partnerstvo svih dionika, od centralne države, od županije, pa i od jedinica lokalne samouprave. U jednom takvom partnerstvu možemo stvoriti jedno kvalitetno okruženje u županijama koje su ključni nositelji regionalnog razvoja”, kazao je župan Ivo Žinić.

župan Žinić konferencija gospodarstvo1

Bila je to prigoda da župan Žinić naglasi kako je Sisačko moslavačka županija konkretno pomogla gospodarstvu sufinanciranjem kamata poduzetničkih kredita te kako vjeruje da Sisačko moslavačka županija u budućem razdoblju može stvoriti još bolju klimu investitorima:

“Iz razloga što se nalazimo na jednom geostrateškom položaju. Vrlo smo blizu Zagreba, pa možda one negativnosti koje su bile prisutne prije i gdje nam je Zagreb usisao kvalitetu i stručnu radnu snagu će doći do izražaja i da će se dio tog prenapučenog grada i po pitanju ulaganja preliti i u ove županije.”, dodao je Žinić.

Facebook Komentari