Dr. Branko Dukić kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Zadra, Kalmeta ga podržao

Dr. Branko Dukić kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Zadra na predstojećim lokalnim izborima u svibnju, a odluku o tome jednoglasno je donio zadarski gradski odbor HDZ-a, javlja HRT.

Sadašnji gradonačelnik, HDZ-ov Božidar Kalmeta izjavio je da apsolutno podržava dr. Dukića kao kandidata za zadarskog gradonačelnika. Dodao je kako je Dukić čovjek poznat široj zadarskoj javnosti kao vrijedan, odgovoran liječnik, humanitarac, dragovoljac Domovinskog rata, uvijek spreman pomoći svakome. Čovjek koji je cijeli život proveo u ovom gradu i koji će, navodi Kalmeta, svu svoju energiju, znanje i sposobnosti dati za prosperitet Zadra i njegovih građana.

Branko Dukić, prihvativši kandidaturu rekao je da se Zadru uspjeh nije dogodio preko noći, nego zahvaljujući kontinuiranom, predanom zajedničkom radu svih dosadašnjih gradonačelnika, dodavši da će taj kontinuitet nastaviti. Naglasio je da će, bude li izabran, kao gradonačelnik učiniti sve da zadarska Opća bolnica u sljedeće četiri godine osigura još bolju zdravstvenu skrb i zaštitu svim svojim građanima, a jedan od koraka bit će sudjelovanje Grada Zadra u kupnji aparata za zračenje, kako teško oboljeli pacijenti ne bi više morali svakodnevno putovati iz Zadra u druge gradove.

Dr. Dukić rođen je u Zadru, zaposlen je u zadarskoj Općoj bolnici gdje je već 13 godina rukovoditelj Odjela ginekologije, te otac četvero djece, dodaje se.

Facebook Komentari