Cvitan: Sve sam saznao od premijera, ovakav nastup nije uobičajen, ali ni situacija nije uobičajena

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u ponedjeljak je potvrdio da je od premijera Andreja Plenkovića prije nekoliko dana saznao za postojanje sumnji u nove nepravilnosti i nezakonit rad u pogledu isplata putnih naloga u Banskim dvorima, nakon što su “istragu o tome proveli u Vladi” pa je zbog “izuzetnosti situacije“ i on kao državni odvjetnik došao u Vladu što inače, kako je rekao, nije uobičajeno.

 „Ja sam od premijera saznao o postojanju sumnji u nezakonit i nepravilan rad i riječ je o izuzetnoj situaciji i trebalo je na ovakav način reagirati zbog interesa javnosti za rad Vlade i moguće nepravilnosti“, rekao je Cvitan novinarima ispred Banskih dvora po završetku konferencije za novinare na kojoj je premijer Plenković izvijestio da postoji još niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti glede putnih naloga izdavanih i nakon mandata premijera Milanovića.

O novima je nepravilnostima, kazao je Cvitan, doznao od premijera prije nekoliko dana. „Važno je u svemu skupa da do ovih okolnosti nismo došli našim istraživanjem, nego je činjenica da sam na to upozoren od strane predsjednika Vlade. Mislim da je to pozitivno“, ustvrdio je Cvitan koji je bio uz premijera na konferenciji za novinare u Banskim dvorima.

Na primjedbu kako to nije uobičajena situacija, Cvitan je odgovorio: „Nije uobičajeno, ali ni situacija nije uobičajena“. „Zbog toga je došlo do odstupanja od dosadašnjeg uobičajenog načina rada, a DORH će javnost obavijestiti o svim činjenicama kad provede izvide“, dodao je.

Facebook Komentari