Zajednički kandidat Nove ljevice i Radničke fronte, koji će u utrku za gradonačelnika Splita

Ad

Nova ljevica u ponedjeljak s početkom u 12 sati u Splitu će predstaviti svoj izborni programa “Bolja strana Splita”.

Kako navode u priopćenju, žele ukazati na ključne splitske razvojne točke i ključne prepreke splitskom razvoju, te plastično dočarati model i projekte kojima Splitu žele vratiti zasluženi ponos.

“Split je bogat grad izrazito neravnomjerne podjele tog bogatstva. Neprocjenjiva svjetska baština, obala, Marjan, luke, proizvodna i kreativna tradicija, promišljena stambeno-poslovna naselja izgrađena u 20. stoljeću, no prije svega potisnuti mediteranski i dalmatinski pa i europski identitet koji se ogleda u svakom građaninu i svim zajedničkim dobrima od početaka grada, nisu nešto što treba olako prepustiti privatizaciji i komercijalizaciji, samo da bi malobrojni profitirali.

Nova ljevica ne pristaje u Splitu živjeti loše. Ne pristajemo živjeti u gradu s 40 tisuća nezaposlenih, gradu privatiziranih parkinga i plaža, napuštenih poslovnih prostora, gradskih naselja bez osnovne infrastrukture i turizmom devastirane gradske jezgre. Ne želimo na to pristajati”, poručuju iz Nove ljevice.

Na predstavljaju programa u središnjem dijelu ulice Ruđera Boškovića objavit će i zajedničkog kandidata Nove ljevice i Radničke fronte, koji će u utrku za gradonačelnika Splita.

Facebook Komentari