VIDEO Bad Homburg: Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier zasvirao tamburicu sa iseljenicima

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier pohvalio je u subotu na manifestaciji Večernjakove domovnice u Bad Homburgu doprinos iseljeništva izgradnji slobodne Hrvatske te istaknuo kako je i on iz redova iseljenika.

“Nekada sam i ja u Buenos Airesu stajao na pozornici u nošnji i svirajući tamburicu sanjao o neovisnoj, slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj u kojoj vlada zajedništvo”, rekao je Stier.

A svoje umijeće na tamburici je i pokazao brojnim gostima tradicionalne manifestacije Večernjakova domovnica koje se po 11. put dodjeljuje najpopularnijim Hrvatima u iseljeništvu.

Uz pratnju kulturno umjetničkog društva KUD Silvije Strahimir Kranjčević, odlično raspoloženi ministar je zasvirao tamburicu i oduševio sve prisutne, piše Fenix magazin.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić također je bio u Bad Homburgu s iseljenicima.

“Uvijek s velikim zadovoljstvom sudjelujem na Večernjakovoj domovnici na kojoj se osjeća poseban naboj i emocija prema našoj Domovi te važnost i uloga iseljeništva za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Svi se sjećamo 90-ih godina kada je iseljena Hrvatska dala neizmjeran doprinos stvaranju i oslobađanju jedine nam Hrvatske. Sada je vrijeme da Hrvatska iskreno otvori vrata svojim iseljenicima i da se stvore uvjeti za ulaganje i povratak pripadnika druge i treće generacije iseljenika. Oni su od neprocjenjive vrijednosti za Hrvatsku i o njima trebamo skrbiti i činiti sve kako bi im olakšali povratak u Domovinu te sa svojim obrazovanjem i potencijalom pomogli Lijepoj našoj. Nedopustivo je da ih se sjetimo samo kada trebamo pomoć ili kada nam je potreban njihov glas na izborima. Naše iseljeništvo je naše blago i samo zajedno možemo Hrvatsku pokrenuti u bolje sutra! Zato skrbimo jedni o drugima i učinimo sve da se naši iseljenici počnu vraćati u svoju Domovinu, bez obzira na kojem kraju svijeta se nalazili, jer svima nam je jedno zajedničko – Hrvatska u srcu ma gdje bili!!”, napisao je Brkić na fb-u.

brkic

Facebook Komentari