Milan Bandić na jesen u škole šalje tenisice koje će se nositi uz uniforme umjesto papuča

Milan Bandić na jesen u škole šalje tenisice koje će se nositi uz uniforme umjesto papuča. Papuče se tada očekuju i u vrtićima.

Dragi roditelji, molim da do ponedjeljka 06.03. do 20 sati javite broj obuće (Startasice) koje bi dijete nosilo u idućoj školskoj godini, piše u emailu kojeg je dobila čitateljica 24sata.

Poslao ga je ravnatelj zagrebačke osnovne škole koju pohađa njeno dijete. U toj će se školi od Uskrsa nositi uniforme, iako, naglasio je ravnatelj, nošenje uniforme neće biti obavezno već na dobrovoljnoj bazi. Ravnatelj je u petak obavijestio roditelje da će se uz uniforme nositi i papuče, odnosno tenisice, te napomenuo da će se najvjerojatnije raditi o Startas tenisicama koje proizvodi Borovo.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport potvrdili su samo da uz uniformu idu i papuče, a o cijeni, brendu nije bilo dodatnih informacija.

“Ne znam ništa o tome da bi Borovo trebalo raditi tenisice za osnovne škole. Znam samo da ćemo se javiti na javni natječaj koji će biti raspisan kako bismo radili papuče za vrtiće. Ako dobijemo taj natječaj, a uz njega od nas zatraže da još proizvedemo i tenisice za škole, nitko neće biti sretniji od mene. To će biti odlična prilika za Borovo u kojem od travnja namjeravamo zaposliti oko 70 ljudi”, rekao je Dubravko Šimenc, menadžer Borova.

Dodao je kako je moguće da će ako prođe na natječaju, s gradonačelnikom Bandićem dogovoriti da dio novca od kupnje tenisica i papuča uplati u fond za izgradnju vukovarskog Vodotornja. Za papuče za vrtiće će Grad Zagreb osigurati tri milijuna kuna. Oko 10 milijuna kuna ide za uniforme. Još nije poznato koliko će izdvojiti za školske startasice i hoće li ih dobiti svih 65.000 zagrebačkih osnovnoškolaca. Jedan par tih tenisica košta oko 100 kuna, a ako ih dobiju svi to će Grad Zagreb koštati oko 6,5 mil. kuna, pišu 24sata.

Facebook Komentari